Korjausrakentamisen kasvu jatkuu Pirkanmaalla

Forecon Oy:n Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan korjausrakentamisen ennakoidaan virkistyvän tänäkin vuonna, kun 1970-luvulla rakennetut talot tulevat korjausikään ja pientalojen korjaamistarpeet kasvavat. Tämän myötä myös tiedontarve ja osaavien ammattilaisten tarve lisääntyy.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 2.–4. helmikuuta järjestettäviltä Asta Rakentaja 2018 -messuilta löytyy tietoa, palveluita ja tuotteita rakentamista, remontointia tai kunnostusprojektia suunnitteleville sekä rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille.

– Korjaushankkeet ovat erityisesti taloyhtiöiden hallinnolle haasteellisia tehtäviä. Taloyhtiön remontissa on hallittava tekniikka suunnitteluineen ja urakkakilpailuineen, päätöksenteon ja sopimusten juridiikka sekä rahoitustalous ja viestintä. Lisäksi korjaushankkeen rakennuttajana taloyhtiöllä on vastuita ja velvoitteita. Harvalla taloyhtiöllä on itsellään tällaista osaamista, ja juuri tästä syystä suurten hankkeiden valmistelussa ja suunnittelussa sekä läpiviennissä tarvitaan asiantuntija-apua. Asta Rakentaja -messuilla voi jututtaa ammattilaisia sekä vertailla ja kilpailuttaa palveluita. Korjaushankkeisiin erikoistuneilta ammattilaisilta saa myös uusia ideoita sekä vinkkejä niin koko taloyhtiön kuin yksittäisten asuntojen remonttiprojekteihin, sanoo toiminnanjohtaja Jorma Koutonen Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:stä.

Asta Rakentaja 2018 -messuilla asiaa asumisesta

Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoinnin ja asumisen messutapahtuma Asta Rakentaja tarjoaa kävijöille ajankohtaista perustietoutta asumisesta. Messuilla järjestetään myös suositut PRKK ry:n toteuttamat maksuttomat rakentaja- ja remonttikoulut sekä Omataloyhtiö.fi:n asiantuntijaseminaari taloyhtiöille.

Messujen ohjelmassa puhuttaa muun muassa hulevesimaksut, lämmitysratkaisut, sisäilma-asiat sekä toimivan keittiön suunnittelu. Puusuutarit ry:n messuille rakentamassa TuoteTalossa konkretisoituvat talotekniset ratkaisut ja materiaalit. Messuvierailla on mahdollisuus tutustua paikan päällä talorakenteisiin ja rakennustuotteisiin kirjaimellisesti tapettipintaa syvemmin.

Tutustu Asta Rakentaja 2018 -messujen ohjelmaan

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

syystalkoissa

18.8.2023

Syksy sopii hyvin uusien kasvien istutuksiin pihalle

Hyvä kasvu- ja istutuskausi jatkuu monin paikoin Suomea lokakuulle asti. Monet syksyllä istutetut kasvit ilahduttavat ensi keväänä, kun kasvit ovat ehtineet juurtua hyvin syksyn kosteassa ja lämpimässä maassa.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

kiinteistövero

22.8.2023

Tutkimus: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti erityisesti omistusasujilla, kertoo tuore tutkimus. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu, ja myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti