Kodin remontit Plus – Opas osakkaalle ja taloyhtiölle

Kodin remontit Plus on uudenlainen, kattava opas taloyhtiön osakkaan remontteihin. Kirjassa kerrotaan kaikki, mitä osakkaan tulee tietää ja tehdä remontoidessaan asuntoaan.

Kirja listaa, millaisia remontteja taloyhtiön osakas saa tehdä, sekä opastaa remontin valmistelussa. Kirjassa on kätevät erilliset ohjeet osakkaan kylpyhuone-, sauna-, WC-, keittiö-, huonetila-, tulisija-, parveke- ja piharemontteihin – niistä on helppo tarkistaa, mitä remonttia tehdessä tulee muistaa ja ottaa huomioon.

Lisäksi kirjassa kerrataan taloyhtiön tehtävät osakkaan remonttiin liittyen ja selvitetään, kuka vastaa osakkaan remontin kustannuksista, miten remontoidun tilan kunnossapitovastuu jakautuu ja kuka pieleen menneen remontin korjaa.

Kirja sopii mainiosti oppaaksi asunnon remonttia suunnittelevalle osakkaalle. Aiempaa kokemusta asunnon remontoinnista ei tarvita, sillä kirja neuvoo kiitettävän selkeästi erilaisten remonttien suunnittelussa ja teettämisessä. Kirjasta on apua myös taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijöille, jotka käsittelevät osakkaiden remontteihin liittyviä asioita.

Oppaan ovat kirjoittaneet VT Mia Pujals ja rakennusinsinööri Jari Hännikäinen. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asentaa remontti

17.5.2022

Osakas voi tehdä oman remontin yhtiön hankkeen yhteydessä

Kun taloyhtiössä valmistellaan suurta korjaushanketta, joka ulottuu myös osakkaiden huoneistoihin, osakkaat saattavat haluta tehdä samalla omiakin remonttejaan. Asunto-osakeyhtiölain puolesta tämä on mahdollista.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

7.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Parempaa tietoturvaa ja sujuvuutta kotiverkkoon – pistä kodin WiFi kuntoon helpoilla nikseillä

Sinullakin on kodissasi varmasti useita eri laitteita, joihin on tallennettuna henkilökohtaisia tietojasi: maksukorttitietoja, henkilötietoja ja tietenkin salasanat ja tunnukset, joilla pääset sisään käyttämiisi palveluihin. Jos kotiverkko ja siihen kytkettyjen laitteiden tietoturva ei ole ajan tasalla, saattaa pääsy näihin tietoihin aueta netissä liikkuville hämäräveijareille. Onneksi jo muutamalla suhteellisen yksinkertaisella keinolla digikonnien metkuja voi huomattavasti hankaloittaa.

DNA

25.10.2021

MOT tänään TV1:llä: Näin isännöitsijät rahastavat taloyhtiöitä

Isännöintialan hinnoittelu on sekavaa ja palveluja hankitaan lähipiirin yhtiöiltä, ilmenee Ylen MOT-toimituksen laajasta selvityksestä. Toimitus sai haltuunsa isännöintitoimistojen salaisia sopimuksia, joissa määritellään palvelujen hankinnan ehtoja. Sopimuksien perusteella isännöinti liikkuu lain harmaalla alueella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti