Kodin remontit Plus – Opas osakkaalle ja taloyhtiölle

Kodin remontit Plus on uudenlainen, kattava opas taloyhtiön osakkaan remontteihin. Kirjassa kerrotaan kaikki, mitä osakkaan tulee tietää ja tehdä remontoidessaan asuntoaan.

Kirja listaa, millaisia remontteja taloyhtiön osakas saa tehdä, sekä opastaa remontin valmistelussa. Kirjassa on kätevät erilliset ohjeet osakkaan kylpyhuone-, sauna-, WC-, keittiö-, huonetila-, tulisija-, parveke- ja piharemontteihin – niistä on helppo tarkistaa, mitä remonttia tehdessä tulee muistaa ja ottaa huomioon.

Lisäksi kirjassa kerrataan taloyhtiön tehtävät osakkaan remonttiin liittyen ja selvitetään, kuka vastaa osakkaan remontin kustannuksista, miten remontoidun tilan kunnossapitovastuu jakautuu ja kuka pieleen menneen remontin korjaa.

Kirja sopii mainiosti oppaaksi asunnon remonttia suunnittelevalle osakkaalle. Aiempaa kokemusta asunnon remontoinnista ei tarvita, sillä kirja neuvoo kiitettävän selkeästi erilaisten remonttien suunnittelussa ja teettämisessä. Kirjasta on apua myös taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijöille, jotka käsittelevät osakkaiden remontteihin liittyviä asioita.

Oppaan ovat kirjoittaneet VT Mia Pujals ja rakennusinsinööri Jari Hännikäinen. Kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu oppaaseen

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asentaa remontti

17.5.2022

Osakas voi tehdä oman remontin yhtiön hankkeen yhteydessä

Kun taloyhtiössä valmistellaan suurta korjaushanketta, joka ulottuu myös osakkaiden huoneistoihin, osakkaat saattavat haluta tehdä samalla omiakin remonttejaan. Asunto-osakeyhtiölain puolesta tämä on mahdollista.

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

tulipalo

30.11.2022

Kuukauden kasvo: Ei savua ilman tulta

Tulipalo- tai onnettomuustilanteessa taloyhtiön asukkaiden toiminnalla on suuri merkitys. Pelastussuunnitelman tulee olla asukkaiden saatavilla ja asukkaita voi opastaa toimimaan oikein vaaratilanteessa. Palomies-ensihoitaja Kasperi Ahtojää kertoo, mitä onnettomuustilanteessa tulee tehdä.

selkeä viestintä

15.2.2023

Selkeä viestintä opastaa asumisessa

Aktiivinen asukasviestintä säästää taloyhtiön hallitukselta aikaa ja rahaa. Joistakin asioista kannattaa muistuttaa joka vuosi, sillä asukkaat vaihtuvat ja monet asiat toistuvat vuosittain. Viestinnän selkeyteen kannattaa panostaa, sillä helppolukuiset viestit menevät varmimmin perille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti