KL: Hallitusohjelmassa miina asuntosijoittajille

Kauppalehti esittää pääkirjoituksessaan, että hallitusohjelmaan sisältyy taloyhtiölainan lyhennysten vähennyskelpoisuuden osalta miina asuntosijoittajille.

Lehti viittaa siihen, että hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta uudistaa asuntosijoittamisen verotusta niin, että yhtiölainan lyhennystä ei voisi enää vähentää vuokratuotosta. Hallituksen tavoite on hillitä kotitalouksien velkaantumista tilanteessa, jossa uudiskohteissa taloyhtiölainan osuus voi olla jopa 80 prosenttia asunnon kokonaishinnasta.

Kauppalehden mukaan hallituksen kannattaisi ennen toimenpiteisiin ryhtymistä odottaa velkaantumistyöryhmän ehdotuksia. Pääkirjoituksessa todetaan, että taloyhtiölainojen rajoittaminen esimerkiksi 60 prosenttiin asunnon kokonaishinnasta hillitsisi velkaantumista ilman, että se kuitenkaan hyydyttäisi kovin pahasti asuntosijoittamista.

Kauppalehden pääkirjoituksessa pidetään hyvänä, ettei hallitus aio ryhtyä hillitsemään vuokrien korotuksia lainsäädännöllisin toimenpitein sekä toivotetaan tervetulleeksi hallitusohjelman kirjaus 8-vuotisesta asuntopoliittisesta kehittämisohjelmasta.

Lue lisää Kauppalehden pääkirjoituksesta 25.6.2019.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.6.2023

Kiinteistöliitto: Hallitusohjelma sivuuttaa asuinrakennusten korjaustarpeen

Tuore hallitusohjelma saa kiitosta taloyhtiöiden etua ajavalta Suomen Kiinteistöliitolta. Hallitusohjelma sitoutuu edistämään taloyhtiöiden toimintaympäristöä monella tapaa. Liitto on kuitenkin huolissaan asuinrakennusten korjaustarpeen unohtamisesta.

kiinteistövero

22.8.2023

Tutkimus: Korkojen nousu kirittää asumismenojen kasvua

Asumismenot kasvavat tänä vuonna tuntuvasti erityisesti omistusasujilla, kertoo tuore tutkimus. Asumismenojen kasvua ajaa erityisesti korkojen voimakas nousu, ja myös muihin asumismenoihin kohdistuu merkittäviä nousupaineita.

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

18.4.2023

Asuntosäätiö: Pula kohtuuhintaisista asunnoista pahenee

Valtion tukema ARA-asuntotuotanto väheni viime vuonna 37 prosentilla. Tämä uhkaa kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa, varoittaa yleishyödyllinen Asuntosäätiö. Hiipumisen syynä on rakennuskustannusten ja korkojen nousu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti