KIRA-Foorumin vaalipaneeli kokosi terveisiä

KIRA-Foorumin suuri kuntavaalipaneeli keräsi ensimmäistä kertaa vaalikevään aikana yhteen viiden suurimman puolueen varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajat linjasivat näkemyksiään kiinteistö- ja rakentamisalan merkityksestä kevään kuntavaaleissa sekä tulevalla valtuustokaudella. Puoluekannasta riippumatta panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että kunnat kasvavat ja luovat elinvoimaa vain investoimalla rakennettuun ympäristöön. Puolueiden varapuheenjohtajilta lähtikin viesti kunnille: nyt tarvitaan rohkeita investointeja ja lisää kumppanuutta paikallisten yritysten kanssa.

Kuntien talouden tiukentuessa ja sote-päätösten siirtyessä pois kunnista kuntapäättäjän vaikuttamisen areena muuttuu. Kiinteistö- ja rakentamisalan merkitys kunnan päätöksenteossa kasvaa entisestään. Valtuutetuilla on mahdollisuus tehdä kaavoituksen kautta vaikuttavaa elinkeinopolitiikkaa; parhaimmillaan liikkeelle saadaan investointeja, joilla vankistetaan kauaskantoisesti kunnan verotulopohjaa.

Kaupungit ovat kasvaneet viime vuosikymmenellä ulospäin. Kun on tarvittu lisää asuntoja, on kaavoitettu pääasiassa neitseellisille maille ja avattu täysin uusia asuinalueita. Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ja päästötavoitteiden saavuttamiseksi on yhä tärkeämpää, että kaupungit kasvavat sisäänpäin.

Asuntopolitiikasta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein asumisen kustannuksiin. Riittävä asuntotarjonta on yksi merkittävämmistä asumiskustannuksia määrittävistä tekijöistä. Lisäksi RAKLIn ja Kiinteistöliiton vastajulkaistun selvityksen mukaan kaavamääräykset voivat nostaa asuntorakentamisen hintaa jopa kolmanneksella.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

6.2.2019

Ympäristöministeriön KIRA-digin 4,7 miljoonalla rahoittamista kokeiluista lähes puolet jatkaa – potentiaaliset hyödyt kiinteistö- ja rakentamisalalle jopa 5,5 miljardia euroa

Ympäristöministeriön KIRA-digi on vienyt reilun kahden vuoden aikana kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota eteenpäin vauhdilla. Varsinainen hanke on nyt tullut päätökseensä, mutta KIRA-digin rahoituksen avulla syntyneet innovaatiot tulevat hyödyttämään alaa myös jatkossa – potentiaalisesti jopa 5,5 miljardin euron arvosta. Hallituksen kärkihanke KIRA-digin (2016-2018) kokonaisrahoitus oli 8 miljoonaa euroa.

2.4.2019

Digitalisaatio tulee taloon – KIRAHub antaa vauhtia

Digitalisaatio on ravistellut monia toimialoja ja niiden liiketoimintamalleja, eikä kiinteistö- ja rakentamisala eli KIRA-ala ole tästä mikään poikkeus. Suomessa eräs päättyneen hallituskauden kärkihankkeista oli KIRA-digi, jonka tavoitteena oli vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Tässä hyvin onnistuneessa hallituksen kärkihankkeessa olivat mukana useat ministeriöt, kunnat sekä toimialan järjestöjen muodostama KIRA-foorumi.

10.1.2018

KIRA-digi 360 – näin digitalisaatio uudistaa kiinteistö- ja rakentamisalan

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavassa KIRA-digi -hankkeessa on etsitty ratkaisuja alan kehittämiseksi nyt noin vuoden ajan. 25.1.2018 käynnistyvät KIRA-digi 360 -tilaisuudet tuovat alan päättäjät ja vaikuttajat KIRA-digin tulosten äärelle, keskustelemaan kiinteistö- ja rakentamisalan muutoksesta ja tulevaisuudesta. KIRA-digi on osa hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta, ja sen tavoitteena on uudistaa rakennusalan toimintatapoja, avata rakentamisen ja kaavoituksen […]

1.9.2016

Teemu Lehtinen digipäälliköksi KIRA-digi-hankkeeseen

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio on yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Ns. KIRA-digi-hanketta tulee vetämään informaatioverkostojen DI Teemu Lehtinen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti