Kiinteistöpalvelualan työllisyys kasvaa

Kiinteistöpalvelualan työllisyyden odotetaan kasvavan, mutta ala kärsii kroonisesta työvoimapulasta, käy ilmi Kiinteistöalan talouskatsauksesta 1/2019.

Alan työpaikkojen määrä on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana lähes neljänneksellä ja kiinteistö- ja rakentamisala työllistääkin jo 12 prosenttia kaikista työllisistä. Vaikka työllisyyden kasvu on viime vuosina hidastunut, odotetaan työllisyyden kasvavan edelleen. Kiinteistötyönantajat ry:n mukaan alalle tarvitaan lisää tekijöitä, ettei työvoimapulasta muodostuisi kasvun estettä.

Katsauksen mukaan myös kiinteistökauppa käy vilkkaana. Kiinteistöjen ylläpitokustannukset ovat niin ikään nousussa: vuonna 2018 asuinkiinteistöjen ylläpitokustannukset nousivat 2 ja toimistokiinteistöjen 4 prosenttia. Voimakkainta on ollut palveluvetoisten kustannusten, kuten käyttö- ja huolto- sekä ulkoalueiden hoito- ja siivouskustannusten kasvu.

Lue lisää Kiinteistöalan talouskatsauksesta 1/2019.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.3.2023

Kiinteistöpalvelualaa uhkaa lakko – huomioi nämä asiat lakon aikana

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut kaksi lakkovaroitusta kiinteistöpalvelualan työnseisauksista. Työnseisaukset sijoittuvat viikoille 11 ja 12. Lakon aikana taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa vastuuta talvikunnossapidosta.

29.12.2022

Asuntojen ja toimitilojen rakentaminen laskussa Helsingin seudulla

Asunto- ja toimitilarakentamisen arvioidaan hidastuvan pääkaupunkiseudulla vuonna 2023. Syynä ovat rakennuskustannusten raju kasvu sekä asumisen energia- ja hoitokustannusten nousu. Asuinrakennusten aloitusten ja rakennuslupien volyymit ovat kääntyneet selvään laskuun jo vuonna 2022.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Maria Ohisalo / Vihreät

Vihreiden Maria Ohisalon vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

kaukojäähdytys

16.10.2023

Kaukojäähdytys tuo helpotusta arkeen

Hellejaksot lisääntyvät Suomessa ja sen myötä korostuu myös jäähdytyksen merkitys. Helsingissä helpotusta helteeseen tuo kaukojäähdytys. Kaukojäähdytykseen voi liittyä, jos sijaitsee kohtuullisen lähellä jo olemassa olevia kaukojäähdytysverkostoja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti