Kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan kohtaanto-ongelmia ratkotaan digitaalisesti

KIRA-alan kohtaanto-ongelmiin vaikuttavia syitä ja ilmiötä sekä näiden vaikutuksia yhteiskuntaan on tunnistettu Digitaalisen työllistymisen jatkohankkeessa yli 200 asiantuntijan voimin. Ratkaisuja etsitään yhteisissä työpajoissa.

− Toimialalla on pulaa osaavista työntekijöistä mutta samalla liian suuri osa toisen asteen koulutuksen saaneista on työttömänä tai ovat siirtyneet muille toimialoille. Työpaikkoja ei saada täytettyä, mikä puolestaan vaikuttaa hankkeiden käynnistymiseen. Näillä on monia vaikutuksia mm. ihmisten hyvinvointiin ja julkiseen talouteen, toteaa hankkeen projektipäällikkö Petri Tuomela.

Työpajojen tavoitteena on löytää konkreettisia ratkaisuja tunnistettuihin haasteisiin sekä tarjota alusta, jonka kautta voi entistä paremmin hahmottaa, mitä jatkuvan oppimisen, ohjauksen ja työllistämisen kentässä tapahtuu kiinteistöpalvelu- ja rakennusalalla.

Työelämän metrokartta -nimiselle alustalle kootaan kaikkien nähtäväksi tietoa päättyneistä ja käynnissä olevista projekteista ja hankkeista.

Luotettava Työntekijä -palvelu kokoaa yhteen

Vuonna 2022 on tavoitteena julkaista verkostotyön pohjalta konseptoitu palvelu, joka kokoaa yhteen sirpaloituneet KIRA-alalle erikoistuneet työelämäpalvelut ja auttaa alan opiskelijoita, työntekijöitä ja yrityksiä löytämään KIRA-alan työelämäpalvelut ja verkostot entistä helpommin. Omadata on tässä tärkeässä roolissa.

− Omadatan avulla on mahdollista auttaa alan opiskelijoita ja työntekijöitä oman osaamisen tunnistamisessa, helpottaa työnhakua, nopeuttaa työnantajien rekrytointiprosesseja sekä parantaa kohtaantoa erilaisissa työelämäpalveluissa, kertoo Mika Nordman, joka on hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja ja työ- ja elinkeinoministeriön digitaalisten palvelujen johtaja.

Hankkeen sivut: www.vastuugroup.fi/fi-fi/yhteistyo/digitaalinen-tyollistyminen

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.4.2022

HS:n lukijat kertovat uudisasuntojen painajaismaisista virheistä

Helsingin Sanomat kysyi maaliskuussa lukijoiltaan kokemuksia uudisasuntojen rakennusvirheistä. Kyselyyn tuli kymmeniä vastauksia. Ostajien kokemukset rakennusvirheistä ovat kylmäävää luettavaa: kelvottomia viritelmiä, vuosien viivyttelyä virheiden korjaamisessa ja suoranaista asumisturvallisuuden vaarantumista.

rivitalo

10.8.2022

Parannusta rivitalojen äänieristykseen

Yksinkertaiset rungot sekä puutteelliset läpiviennit ja tiivistykset voivat aiheuttaa ongelmia rivitalojen asuntojen väliseen äänieristykseen. Tilanteeseen on kuitenkin olemassa ratkaisuja. Äänieristävyyttä voidaan parantaa muun muassa rakenteiden massan lisäyksellä.

26.1.2022

Joka kolmas välittäjien tekemä asunto-osakekauppa tehdään digitaalisesti

Vuonna 2021 digitaalisia asuntokauppoja DIAS-järjestelmällä teki yli 3000 yksittäistä kiinteistönvälittäjää. Marraskuussa 2021 välittäjien tekemistä asunto-osakekaupoista 32,5 % tehtiin DIASin välityksellä. DIAS onkin vakiinnuttanut asemansa merkittävänä alan toimijana.

17.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiön korjaushankkeen urakkavaihe valmistelusta käytäntöön

Taloyhtiön korjaushankkeen suunnitelmien valmistuttua siirrytään usein eniten jännitystä aiheuttavaan urakkavaiheeseen. Raksystems kertoo, mitä vaiheessa ja sen valmistelussa pitää ottaa huomioon.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti