Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa.

Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

Paikallisyhdistykset järjestävät jäsentaloyhtiöidensä edustajille neuvontaa myös muualla kuin verkossa ja puhelimitse. Esimerkiksi Raumalla pidetään vuosittain 3–4 Kiinteistöilta-koulutusta. Kouluttajina tilaisuuksissa ovat Suomen Kiinteistöliiton asiantuntijat, joko juristi tai esimerkiksi talous- ja veroasioiden ammattilainen.

− Nämä koulutukset ovat hyvin pidettyjä jäsenistömme parissa ja antavat konkreettisia neuvoja ja apuja taloyhtiön hallinnon hoitamiseen, Häyhtiö kertoo.

Raumalaiset taloyhtiöt saavat kattavien verkkosivujen kautta tietoa myös Kiinteistölehti Lounais-Suomen sekä valtakunnallisen Kiinteistölehden sivuilta.

– Nämä lehdet tuovat paljon tietoutta taloyhtiömaailmasta, sekä ajankohtaisista ilmiöistä. Paikalliset jäsentiedotteet ja sähköpostitse lähetettävät uutiskirjeet tuovat myös ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, Mari Häyhtiö lisää.

Huippuosaajat taloyhtiöiden käytössä

Kattavat verkkopalvelut ovat vain yksi osa Kiinteistöliiton laajaa palvelukokonaisuutta. Liitto tarjoaa myös laki-, talous- ja veroneuvontaa, sekä korjaus-, teknistä- ja energianeuvontaa neuvontapalveluja jäsentaloyhtiöiden hallitusten jäsenille, isännöitsijöille, sekä tilin- ja toiminnantarkastajille.

Mari Häyhtiö kertoo Kiinteistöliiton antavan kiperissä tilanteissa neuvoja ja menettelyohjeita myös lain ja taloyhtiön oman lain eli yhtiöjärjestyksen tulkintaan.

– Alan huippuosaajat ovat taloyhtiöiden käytettävissä, kun taloyhtiö on Rauman Kiinteistöyhdistyksen jäsen, kiteyttää Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö.

Toiminnanjohtaja Häyhtiö kuvaa, että parhaimmillaan jäsentaloyhtiöt ovat saaneet asiantuntijoiden neuvojen avulla vahvistusta hallitustyöskentelyynsä ja säästäneet pitkän pennin.

Liittyminen on helppoa

Taloyhtiöiden on hyvin helppoa ja vaivatonta päästä paikallisten kiinteistöyhdistyksen palvelujen ja toiminnan piiriin. Taloyhtiön edustaja voi tehdä sen Kiinteistöliiton nettisivujen kautta.

Nettisivuilta löytyy jäsenhakemuksen lisäksi myös koulutuskalenteri, yhteystietojen muutoslomakkeet ja yhteystiedot.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lainakatto

15.12.2022

Kiinteistöliitto tuomitsee isännöintialan kartellimenettelyt

Kiinteistönomistajia eli taloyhtiöitä edustava Kiinteistöliitto tuomitsee kartelliin syyllistyneiden isännöintialan toimijoiden menettelyt.

korjausrakentaminen

16.3.2023

Kiinteistöliitto Uusimaa: Asuminen ei saa enää kallistua

EU-parlamentti on hyväksynyt lakiehdotuksen, jolla tähdätään nopeisiin energiatehokkuuden parannuksiin kiinteistöissä. Valitut keinot eivät ole järkeviä, arvostelee Kiinteistöliitto Uusimaa.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

22.4.2022

Isännöintipalvelujen laskutus on usein epäselvää taloyhtiöille

Kiinteistöliitto Uusimaa teki alkuvuodesta kyselyn jäsenilleen isännöintipalveluista. Kyselyyn vastasi Uusimaan alueelta yli 2000 vastaajaa, joista 75 prosenttia oli hallituksen puheenjohtajia. Kyselyssä selvitettiin muun muassa laskutusta, yhteistyötä hallituksen ja isännöitsijän välillä, kilpailuttamista ja kantelumenettelyn tuntemusta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti