Kiinteistöliitto Uusimaa – mikä ihme?

Taloyhtiön hallinnointiin liittyy yllättävän paljon lainsäädännön, tekniikan ja talouden kysymyksiä, jotka eivät ole ihan yksinkertaisia. Siksi alan ammattilaisetkin kaipaavat usein vähintäänkin varmistusta omalle mielipiteelleen. Näissä ja monissa muissa kysymyksissä Uudenmaan alueella voimme auttaa.

Teksti: Mika Heikkilä

Yhdistys on nyt 86-vuotias, mutta kasvaa vahvasti vanhetessaan. Jo yli puolet esimerkiksi pääkaupunkiseudun niin sanotun HSY-alueen taloyhtiöistä on jäseniämme. Vuosittain joukkoomme liittyy nelisen sataa taloyhtiötä lisää ja poistuma on minimaalista. Toimistomme palvelee pian 12 000 jäsenyhtiötä alueella, joka ulottuu Hangosta Porvooseen ja Helsingistä Mäntsälään. Historia ja jäsenkehitys kertovat, että toiminnalle on kysyntää. Suurin yksittäinen jäsenyyden syy on tarve asiantuntija-avulle.

Asiantuntijan tavoittaa puhelimitse

Puhelinneuvonta on volyymiltaan suurin palvelumme. Kysymyksistä noin 40 % tulee ammatti-isännöitsijöiltä. Asiantuntijamme päivystävät lähes jokaisena arkipäivänä ympäri vuoden. Suuri, noin 4 000 osallistujan joukko, osallistuu myös järjestämiimme koulutuksiin. Lisäksi Taloyhtiötapahtuma kerää vuosittain noin 2 500 osallistujaa, joista valtaosa edustaa jäseniämme. Yhteistä näille palveluille on se, että pyrimme antamaan mahdollisimman konkreettista, kokemukseen perustuvaa ja suoraan arkeen sovellettavaa tietoa.

Puolueetonta asiantuntemusta ja edunvalvontaa

Riippumattomuus ja puolueettomuus ovat meille tärkeitä arvoja. Yhdistyksellämme ei ole sidonnaisuuksia rakennuttajiin, tavarantoimittajiin tai palveluntuottajiin. Asiantuntijamme lähestyvät jokaista kysymystä puhtaasti jäsenen tarpeiden ja etujen näkökulmasta. Joskus vastaus ei miellytä kysyjää, mutta sille emme voi mitään. Jäsenkyselyissä olemme toistuvasti saaneet erittäin korkeita tyytyväisyyslukuja. Hyvä palveluasenne sekä luotettava ja puolueeton toiminta ovat koko toiminnan perusta.

Yhdessä muiden Kiinteistöliitto-yhteisön jäsenten kanssa tuotamme myös puolueetonta tietoa kiinteistöjen hallinnoinnin hintakehityksestä, korjauskustannuksista ja monista muista edunvalvontaa tukevista aiheista. Lainsäädännön muutoksissa tuomme vahvasti jäsenkuntamme äänen myös lainsäädäntövalmisteluun.

Hinta-laatu-suhde kohdallaan

Keskimääräinen jäsenmaksu on noin 200 € vuodessa koko taloyhtiöltä. Maksu tulee käytännössä kuitattua yhden koulutusillan, neuvontapuhelun tai lehdestämme luetun vinkin kautta. Myös maksulliset toimeksiannot on hinnoiteltu selvästi alle kaupallisten toimijoiden hinnoittelun sekä juridiikan, että teknisen puolen työssä. Tällä pyrimme mahdollisimman hyvään kokonaispalveluun jäsenillemme.

Oman toimistomme asiantuntijat erottuvat monista muista asiantuntijoista sillä, että meillä hoidetaan vain ja ainoastaan taloyhtiöihin liittyviä asioita. Siksi uskallan todeta väkemme olevan juuri taloyhtiökysymysten huippuasiantuntijoita. Haluamme auttaa kaikkia jäseniämme ja siksi pyrimme jatkuvasti parantamaan omaa tekemistämme neuvonnan, koulutuksen ja viestinnän parissa.

Kirjoittaja on Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja, varatuomari.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentaminen

16.3.2023

Kiinteistöliitto Uusimaa: Asuminen ei saa enää kallistua

EU-parlamentti on hyväksynyt lakiehdotuksen, jolla tähdätään nopeisiin energiatehokkuuden parannuksiin kiinteistöissä. Valitut keinot eivät ole järkeviä, arvostelee Kiinteistöliitto Uusimaa.

taloyhtiötapahtuma

12.4.2023

Taloyhtiötapahtuma kutsuu messukeskukseen 20. huhtikuuta

Taloyhtiöväki kerääntyy torstaina 20 huhtikuuta Helsingin Messukeskukseen, jossa järjestetään Taloyhtiö 2023 -tapahtuma. Mukana on yli sata näytteilleasettajaa, ja monipuolinen ohjelma sisältää puheenvuoroja mielenkiintoisista aiheista. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

lainakatto

15.12.2022

Kiinteistöliitto tuomitsee isännöintialan kartellimenettelyt

Kiinteistönomistajia eli taloyhtiöitä edustava Kiinteistöliitto tuomitsee kartelliin syyllistyneiden isännöintialan toimijoiden menettelyt.

Opiskelijatyö

17.8.2023

Opiskelijatyö sopii taloyhtiöidenkin tarpeisiin

Taloyhtiö voi käyttää projekteissaan myös kiinteistöalan opiskelijoiden palveluita. Opiskelijat voivat tehdä esimerkiksi pysäköintiselvityksiä tonteille, piha-alueiden vaaituksia, maalajimäärityksiä sekä laatia vaikkapa talon huoltokirjan. Työtä valvoo vastuuopettaja.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti