Kiinteistölehden vaalikysely: Petri Huru / Perussuomalaiset

1. Miten uudistaisitte kiinteistöverotusta?

Asumisen sijaan kiinteistöveropohjaa tulisi laajentaa teolliselle puolelle, esimerkiksi uusiutuvan energian lisärakentamiseen liittyen.

2. Asuinrakennusten korjaustarve kasvaa, mutta rahoituksen saatavuus vaikeutuu useilla alueilla. Mitä ehdotatte asian ratkaisemiseksi?

Kotitalousvähennyksen korottaminen tukee talojen kunnostuksia ja luo työtä. Myös alueellisesti kohdennetun tuen mahdollisuutta on selvitettävä.

3. Asumiskustannukset ovat nousussa. Millä keinoilla asumiskustannusten nousua tulisi hillitä?

Kiinteistöveron lasku (asuinrakennukset), lisääntyvän sääntelyn aiheuttamien kustannusten purkaminen (vertaa rakennuslakia energiatehokkuusdirektiiviä), energian hinta (lämmitys).

4. Miten turvaisitte Suomen energiansaannin tulevina vuosina?

Lyhyellä aikavälillä hyödyntämällä kotimaiset energian raaka-aineet (turve, puu- ja biomassa), pidemmällä aikavälillä päästöttömän ja tasaisen tuotannon ydinenergian lisärakentamisella, ml. kivihiilivoimalat korvaavat SMR-voimalat [pienydinvoima].

5. Mitä ilmastonmuutoksen hillintä- ja varautumistoimia mielestänne tarvitaan asumisessa ja kiinteistöalalla tulevina vuosina?

Asuntojen energiatehokkuuden parantaminen pitkällä aikavälillä on myös asunnon omistajan etu, koska se hillitsee mm. lämmityskustannuksia. Muutokset on kuitenkin tehtävä tarpeeksi pitkällä aikavälillä ja sen on perustuttava vapaaehtoisuuteen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vaalikysely

22.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Energiaremontteja tuettava

Kiinteistölehti kysyi eduskuntapuolueiden edustajilta, miten puolueet aikovat toimia taloyhtiöille tärkeissä asioissa tulevalla hallituskaudella. Puolueet uudistaisivat kiinteistöverotusta ja tukisivat energiaremontteja. Myös asumiskustannuksien ja ilmastonmuutoksen hillintään tarjottiin ratkaisuja.

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

maalämpö

12.10.2022

Espoon Aurinkokaari vaihtoi maalämpöön

Suomessa arvioidaan olevan jo yli tuhat maalämmöllä lämpiävää asuinkerrostaloa. Yksi näistä on Asunto Oy Espoon Aurinkokaari, jossa vuosittaiset lämmityskulut puolittuivat lämmitysmuodon vaihtamisen jälkeen.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti