Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 11

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 11 löytyy juttu vuodelta 2017. Siinä muistutetaan, että suomalaisilla tuotteilla saadaan kalustettua koko kylpyhuone.

Kotimaista kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen kalusteisiin kannattaa kiinnittää huomiota putkiremonttia suunniteltaessa.

Harva tietää, että IDO on suomalainen tuotemerkki, jonka juuret ovat vuonna 1873 perustetussa Arabian posliinitehtaassa. IDOn tehdas Tammisaaressa tuottaa noin tuhat vessanpyttyä päivässä. Puolet tuotannosta menee kotimaahan ja niistä iso osa saneerauskohteisiin. Suomalainen pytty on ekoteko, sillä se tuotetaan lähellä eikä sen valmistamisessa käytetä sinkkiä, tinaa tai lyijyä, kuten joissakin ulkomaisissa wc-istuinvalmistuksissa saatetaan käyttää.

IDOn tuotteilla voi kalustaa koko kylpyhuoneen tai vessan. Se on suuri apu putkiremontin suunnittelijoille ja urakoitsijoille.

-Olemme kohteissamme käyttäneet paljon IDOn tuotteita. Aina tulee urakan aikana muutoksia, ja IDOn kanssa on ollut helppo toimia, kun kaikki tuotteet tulevat yhdestä paikasta, toteaa GR Putki & Saneeraus Oy:n toimitusjohtaja Launo Rauhala.

Pitkät perinteet puolin ja toisin auttavat remontin toteutuksessa.

– Pohdimme yhdessä urakoitsijan kanssa kohteeseen myös urakan ulkopuolisia tuotteita, jotta asukkaat saisivat mahdollisimman toimivan kylpyhuoneen tai wc:n. IDOlle on tullut tänä vuonna paljon tuoteuutuuksia ja osa entisistä tuotteista on jäänyt pois. Tämä saattaisi aiheuttaa hämminkiä taloyhtiöissä ellei muutoksia käytäisi urakoitsijan kanssa läpi ennakkoon, kertoo alue-edustaja Irma Hynynen IDO-tuotteita myyvästä ja markkinoivasta Geberit Oy:stä. IDO siirtyi osaksi sveitsiläiskonsernia vuonna 2015.

Mallikylppäri auttaa tuotteiden valinnassa

As Oy Oltermannintie 18 Helsingin Oulunkylässä on vuonna 1971 rakennettu rivitaloyhtiö, jossa putkiremontti on alkanut tämän vuoden alussa. Asukkaat ovat saaneet tutustua mallikylpyhuoneeseen ennen tuotteiden valintaan omiin kylpyhuoneisiinsa.

-Asukkaiden kanssa on käyty läpi, mitä tuotteita on mahdollista valita ja olemme antaneet myös vaihtoehtoja, jos osakkaat haluavat jotain muuta kuin tavanomaista, Rauhala sanoo.

IDOlla on pysyvä Kylpyhuonenäyttely Helsingin Pohjois-Haagassa, jossa valikoimaan pääsee tutustumaan kunnolla ajan kanssa.

-Sinne voi tulla vapaasti tutustumaan tuotteisiin ja kysymään henkilökunnaltamme neuvoa niin remontin suunnitteluun kuin tuotteisiin liittyen, Hynynen muistuttaa.

Näyttelyyn voi tutustua myös virtuaalisesti IDOn nettisivuilla.

Valmiiksi kootut tuotteet helpottavat asennusta

IDO on pyrkinyt kuulemaan asentajien toiveita ja siksi kalusteet toimitetaankin yleensä valmiiksi koottuina, jolloin tuotteet on helppo asentaa paikoilleen.

-Työmaalla on harvemmin tilaa koota tuotteita ja aikataulullisesti se on aikaa vievää. Myös laatu pysyy parempana, kun tuotteet ovat valmiiksi kasattuja, toteaa putkimies Jorma Rauhala GR Putki & Saneeraus Oy:stä.

Kylpyhuonekalusteet valmistetaan Kihniössä IDOn sopimusvalmistajalla.

Laatua ja valikoimaa

Tuotteet on helppo valita, kun tiedetään, mistä ne tulevat. Suomalaiset tuotteet takaavat sen, että vara- ja lisäosia on saatavilla myös jatkossakin. Myös laatu on kohdallaan.

-Kaikilla tuotteillamme on varaosatakuu vielä kymmenen vuotta valmistuksen lopettamisen jälkeen, muistuttaa markkinointikoordinaattori Hanne Koveshnikov Geberit Oy:stä.

IDOn valikoimista löytyy myös kylpyammeita ja suihkutilakalusteita, joita silloin tällöin asennetaan putkiremonttikohteisiin saniteettikeramiikan ja kaapistojen ohella.

Katso Kiinteistölehden YouTube-kanavalta, miltä IDOn tehtaalla näyttää!

Teksti: Mervi Ala-Prinkkilä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

digitilaukset

15.8.2023

Digitilaukset palvelevat Suomen Kiinteistölehden lukijoita

Suomen Kiinteistölehteä voi nyt tilata myös digitaalisena versiona. Digitilaukset tulivat myyntiin lehteä kustantavan Kiinteistömedian verkkokauppaan kesäkuun lopussa. Ne palvelevat niitä lukijoita, joilla ei ole Suomen Kiinteistöliiton jäsenyyttä.

20.2.2023

Työtaistelut hidastavat helmikuun Kiinteistölehden jakelua

Lehden helmikuun numero ilmestyy torstaina 23. helmikuuta, mutta sen jakelu lukijoille voi viivästyä merkittävästi. Painettu lehti voi saapua postiluukuista vasta kahden viikon päästä.

vaalikysely

22.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Energiaremontteja tuettava

Kiinteistölehti kysyi eduskuntapuolueiden edustajilta, miten puolueet aikovat toimia taloyhtiöille tärkeissä asioissa tulevalla hallituskaudella. Puolueet uudistaisivat kiinteistöverotusta ja tukisivat energiaremontteja. Myös asumiskustannuksien ja ilmastonmuutoksen hillintään tarjottiin ratkaisuja.

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti