Kierrätä romusi helposti – HSY:n suosittu keräysautokierros alkaa huhtikuun alussa

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden keräysautot aloittavat kierroksensa maanantaina 3.4. Autot kiertävät pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kesäkuun alkuun asti. Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita.

Keräysautoilla on lähes 300 pysähdyspaikkaa

Keräysautot kiertävät Helsingissä 3.4.–29.5., Espoossa ja Kauniaisissa 3.4.–4.5., Vantaalla 8.5.–5.6. ja Kirkkonummella 30.5.–5.6. Autot pysähtyvät lähes 300 paikassa, joten jätettä ja romua ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja.

Tarkat aikataulut ja autojen pysähtymispaikat löytyvät HSY:n verkkosivulta: www.hsy.fi/keraysautot. Pysähdyspaikkoja voi kysyä myös HSY:n asiakaspalvelusta puh. 09 1561 2110. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–15.30.

‒ Nyt on hyvä tilaisuus päästä eroon helposti kodin vaarallisesta jätteestä, HSY:n toimintovastaava Leif Bergström kannustaa.

– Kierrättäminen on erinomainen ympäristöteko. Viime vuonna keräysautoihin tuotiin esimerkiksi 120 tonnia metallia, Bergström jatkaa.

Mitä keräysautoon saa tuoda?

Keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallista jätettä kuten energiansäästölamppuja, loisteputkia, maaleja ja liuottimia.

Keräysautot ottavat vastaan myös kotitalouksien sähkölaiteromua. Kierrättää voi esimerkiksi kylmälaitteita, sähköhelloja, näyttöjä tai vanhoja televisioita. Keräysautoon voi tuoda kerrallaan enintään kolme tyypiltään samanlaista sähkölaitetta.

Metallinkeräysautoon voi tuoda kodin yksittäisiä metalliesineitä kuten puulämmitteisiä kiukaita sekä paistinpannuja ja kattiloita. Suuremmat metallierät kannattaa viedä HSY:n Sortti-asemille tai muille metalliromun käsittelijöille.

Tarkemmat tiedot vastaanotettavasta jätteestä löytyvät sivulta www.hsy.fi/keraysautot

HSY:n Sortti-asemat vastaanottavat romua ja jätettä ympäri vuoden

Metalliromua, sähkölaitteita ja kodin vaarallista jätettä voi tuoda maksutta ympäri vuoden HSY:n Sortti-asemille. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä maksutta lisäksi pääasiassa huoltoasemien pihoilla sijaitseviin vaarallisen jätteen kontteihin. Turkoosit vaarallisen jätteen kontit tunnistaa punaisesta Kodin vaaralliset jätteet -kyltistä. Kontit ovat avoinna huoltamon aukioloaikoina. Lähimmän keräyspaikan voi katsoa www.kierratys.info -karttapalvelusta. Vanhat lääkkeet tulee viedä apteekkiin.

Kierrätyskeskuksen käyttökelpoisen tavaran keräysautokierros syksyllä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää syksyllä käyttökelpoisen tavaran keräysautokierroksen. Keräysauton pysähdysaikataulut tarkennetaan Kierrätyskeskuksen kotisivuille kesän aikana.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

25.2.2022

Jäteautot ja pelastusajoneuvot vaikeuksissa runsaan lumen takia

Poikkeukselliset lumisateet ovat tehneet liikkumisesta erittäin haastavaa erityisesti Uudellamaalla. Sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY että Helsingin kaupungin pelastuslaitos vetoavat kaikkiin asukkaisiin ja kiinteistönhoitajiin, että nämä huolehtisivat pihojen ja tienvarsien esteettömyydestä. Erityisen paljon ongelmia ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen rankat lumimyräkät.

17.12.2021

Älä tuki viemäriä jouluruokien rasvoilla ja siivousliinoilla!

Viemäreissä rasva jähmettyy ja kertyy putkien seinämiin ja sitä kautta altistaa putken vielä isommalle tukokselle. Kun esimerkiksi putken mutkaan kertyy talouspaperia, hiuksia, tulitikkuja ja vanupuikkoja niin tukos alkaa olla valmis. Mutakylpy kylpyhuoneessa on jouluaattona ikävä yllätys.

10.12.2021

Biojätteeseen ei voi laittaa mitä tahansa – Asiantuntija oikoo harhaluuloja

Ympäristöasiantuntija Hanna Tukiainen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kertoo Helsingin Sanomissa, että biojätteeseen kuuluu periaatteessa kaikki keittiöstä tuleva kompostoituva jäte. Esimerkiksi hedelmien ja vihannesten kuoret, ruoan tähteet, kahvin porot suodatinpapereineen, teepussit, kalanruodot sekä lihasta jääneet pienet luut voi surutta heittää biojätteeseen. Kuulostaa järkeenkäyvältä.

20.10.2021

Kodin jätelajittelu ulos allaskaapista: HSY:n vinkit näppärään ja tyylikkääseen lajitteluun

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden tavoitteena on nostaa pääkaupunkiseudun kotitalousjätteen kierrätysastetta. Tähän asti yli puolet pääkaupunkiseudun kotitalouksien jätteestä on ollut sekajätettä. Jätteiden lajittelu on tärkeää, sillä vain lajitellut jätteet voidaan hyödyntää uusioraaka-aineena.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti