Kerrostalot 1940–1960

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista.

Kerrostalot 1940–1960 -kirjassa esitellään selkeiden ja yksityiskohtaisten piirustusten avulla tuon aikakauden kerrostalojen runkotyypit sekä rakenteet ja rakennusosat. Kirjassa on paljon tietoa -40–60-luvun talojen LVIS-järjestelmistä, rakentamista ohjanneista määräyksistä ja ohjeista sekä käytetyistä materiaaleista ja tarvikkeista. Lisäksi esitellään aikakauden rakentamisen trendit ja rakentamiseen vaikuttaneet seikat (mm. pula-aika, säännöstelyn hellittäminen).

Kirja on kiinnostava esitys ns. sekarakentamisen kauden kerrostaloista. Talojen ominaispiirteet selviävät kirjan tarkoista selostuksista. Kirjassa on käytännön tietoa paitsi talojen rakenteista myös esimerkiksi asuntojen huoneiden, keittiön ja kylpyhuoneen ilmeestä. Kirjan avulla on siten helppo perehtyä -40–60-luvuilla rakennettujen talojen alkuperäiseen ilmeeseen.

Kirja on näköispainos vuonna 1990 ilmestyneestä kirjasta. Sen ovat kirjoittaneet Erkki Mäkiö, Maarit Malinen, Petri Neuvonen, Jyrki Sinkkilä, Anna-Maija Tuunanen ja Jukka Saarenpää. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.4.2016

Kerrostalot 1960–1975

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista. Kerrostalot 1960–1975 -kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti tuolle aikakaudelle tyypilliset kerrostalot rakenteineen.

21.3.2022

Venäläisten omistamat kerrostalot herättävät huolta Hangossa

Kerrostalon asukkaista tuli yllättäen pakotteiden uhreja Hangossa: asukkaat ovat huolissaan, kun sähköt ovat olleet poikki eikä omistajiin saa yhteyttä. Sekä USA:n että EU:n pakotelistalla olevien Boris ja Roman Rotenbergin omistamissa kahdessa kerrostalossa Hangon Lappohjassa on yli 60 asuntoa, mutta asukkaita on vain vajaassa 20 huoneistossa. Asukkaiden pelkona on mm.

5.2.2018

Tuore väitös: Kustannus- ja energiatehokas peruskorjaus saavutetaan lämpöpumppu- ja talotekniikkaratkaisuilla

Tuomo Niemelän väitöstutkimuksessa luotiin sisäympäristöolosuhteita parantavat peruskorjauskonseptit tyypillisille suomalaisille 1960-80 -luvun rakennuksille. Kustannus- ja energiatehokkuus ovat usein rakennusten peruskorjaushankkeissa keskenään ristiriitaisia tavoitteita, joista molemmat haluttaisiin saavuttaa. Olemassa olevaa rakennuskantaa pitäisi korjata hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja sisäilmasto-olosuhteiden parantaminen huomioiden – ja kustannustehokkaasti tietenkin.

9.6.2017

Kehitys pääkaupunkiseudun lähiöissä ollut vaihtelevaa

Vuonna 2013 pääkaupunkiseudun lähiöissä oli muuta seutua selvästi matalampi tulo- ja koulutustaso sekä yleisesti korkeampi työttömyysaste. Jo vuonna 1990 lähiöissä oli keskimäärin matalampi koulutus- ja tulotaso kuin muilla alueilla, mutta ero oli pieni. Sen sijaan lähiöiden työttömyysaste oli tuolloin keskimäärin yhtä matala kuin koko seudulla.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti