Kerrostalot 1940–1960

Neliosainen Kerrostalot-kirjasarja esittelee eri vuosikymmenten kerrostalotyyppejä ja niiden rakenneratkaisuja. Kirjasarjan kaikki osat ovat jälleen saatavilla, sillä nyt ovat ilmestyneet uudet painokset vuosia 1940–1975 käsittelevistä kirjoista.

Kerrostalot 1940–1960 -kirjassa esitellään selkeiden ja yksityiskohtaisten piirustusten avulla tuon aikakauden kerrostalojen runkotyypit sekä rakenteet ja rakennusosat. Kirjassa on paljon tietoa -40–60-luvun talojen LVIS-järjestelmistä, rakentamista ohjanneista määräyksistä ja ohjeista sekä käytetyistä materiaaleista ja tarvikkeista. Lisäksi esitellään aikakauden rakentamisen trendit ja rakentamiseen vaikuttaneet seikat (mm. pula-aika, säännöstelyn hellittäminen).

Kirja on kiinnostava esitys ns. sekarakentamisen kauden kerrostaloista. Talojen ominaispiirteet selviävät kirjan tarkoista selostuksista. Kirjassa on käytännön tietoa paitsi talojen rakenteista myös esimerkiksi asuntojen huoneiden, keittiön ja kylpyhuoneen ilmeestä. Kirjan avulla on siten helppo perehtyä -40–60-luvuilla rakennettujen talojen alkuperäiseen ilmeeseen.

Kirja on näköispainos vuonna 1990 ilmestyneestä kirjasta. Sen ovat kirjoittaneet Erkki Mäkiö, Maarit Malinen, Petri Neuvonen, Jyrki Sinkkilä, Anna-Maija Tuunanen ja Jukka Saarenpää. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

23.3.2023

Isännöinnin erillisveloitukset nousseet kuukausipalkkioita enemmän

Isännöintiyritykset laskuttavat taloyhtiöiltä kiinteän kuukausipalkkion lisäksi erillisveloituksia. Niiden suuruus vaihtelee huomattavasti. Erillisveloitukset ovat nousseet vuoteen 2020 verrattuna.

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

lämmönjakokeskus

26.10.2022

Ota nämä huomioon lämmönjakokeskusta uusittaessa

Kaukolämpöverkoissa siirrytään tulevaisuudessa alhaisempiin lämpötiloihin. Tämä tulee huomioida uutta lämmönjakokeskusta hankittaessa. Lämmönjakokeskuksen voi omaksi ostamisen sijaan vuokrata myös leasing-palveluna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti