Kellarikomeroihin ja häkkivarastoihin murtautumiset lisääntyneet Itä-Uudellamaalla

Itä-Uu­den­maan po­lii­si­lai­tok­sen alu­een al­ku­vuo­den ti­las­tois­ta käy il­mi, et­tä omai­suus­ri­kok­set ja var­kau­det, sekä lii­ke- ja mök­ki­mur­rot ovat li­sään­ty­neet vii­me vuo­teen ver­rat­tu­na. Eri­tyi­ses­ti ovat li­sään­ty­neet kel­la­ri­ko­me­roi­hin ja häk­ki­va­ras­toi­hin mur­tau­tu­mi­set, kertoo Itäväylä.

Kel­la­ri­ko­me­roi­hin ja häk­ki­va­ras­toi­hin mur­tau­tu­mi­sel­ta pys­tyy suo­jau­tu­maan muu­ta­mal­la suh­teel­li­sen yk­sin­ker­tai­sel­la ki­kal­la, mut­ta suo­jau­tu­mi­nen vaa­tii yleen­sä ak­tii­vi­suut­ta ta­lo­yh­ti­öl­tä. Po­lii­si neu­voo­kin ole­maan yh­tey­des­sä ta­lo­yh­ti­ön hal­li­tuk­seen, jos ta­lon asuk­kaa­na huo­maa va­ras­to­ti­lo­jen suo­jauk­ses­sa puut­tei­ta.

– Kel­la­ri­ti­lois­sa on yleen­sä ihan hy­vät rau­ta­o­vet, mut­ta ta­lo­yh­ti­öi­den kan­nat­taa huo­leh­tia myös ny­ky­ai­kai­ses­ti lu­ki­tuk­ses­ta. On­han ta­lo­yh­ti­öis­tä pois muut­ta­neil­ta ke­rät­ty pois avai­met tai koko lu­ki­tus­sys­tee­mi vaih­det­tu ny­ky­ai­kai­sem­paan säh­kö­lu­ki­tuk­seen? Kel­la­rei­hin kan­nat­taa hank­kia myös nä­ky­vää ka­me­ra­val­von­taa ja poh­tia myös mui­ta mah­dol­li­sia hä­ly­tys­jär­jes­tel­miä,  ri­ko­sy­li­ko­mi­sa­rio Pet­ri Ero­nen Itä-Uu­den­maan po­lii­si­lai­tok­sel­ta muis­tut­taa.

Lue koko juttu Itäväylän sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

Kotipehkussa yhteisöllisesti

21.12.2022

Kotipehkussa asutaan yhteisöllisesti

Tamperelaisessa As Oy Kotipehkussa elämä on yhteisöllistä. Taloyhtiöstä löytyy muun muassa päiväkoti, yhteistalo, kasvimaa, maakellari ja bändikämppä. Taloyhtiön juuret ovat opiskelijoiden kommuuniasumisessa 1990-luvulla.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti