Kaukolämmön hinnan lasku näkyy Imatralla

Kaukolämmön hinnan lasku on antanut taloyhtiöille mahdollisuuden kunnostustöiden käynnistämiseen ja jopa yhtiövastikkeiden alentamiseen. Esimerkiksi Imatralla säästöt on käytetty kunnossapitoon, kertoo Imatran talokeskuksen toimitusjohtaja Lassi Kurppa Etelä-Saimaa -lehdessä.

Taloyhtiöissä on tehty mm. rästiin jääneitä vuosikorjauksia. Joka viidennessä kohteessa säästöt on suunnattu yhtiövastikkeiden alentamiseen, Kurppa arvioi.

Imatran Lämmön siirryttyä biolämpöön kuluttajahinnat laskivat vuoden 2016 alussa noin viidenneksen, eikä hinnankorotuksia ole Etelä-Saimaan mukaan suunnitteilla. Lämmityskulut ovat kerrostalojen suurin yksittäinen kuluerä. Noin puolet imatralaisista asuu kaukolämmitettävissä rakennuksissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

10.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 10

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 10 löytyy juttu vuodelta 2013. Siinä poraudutaan isännöintisopimuksiin.

10.9.2015

Kiinteistöverot ja vesi ovat kustannusnousun kärki

Kiinteistövero nielee yli viisi prosenttia enemmän taloyhtiöiden varoja kuin vuonna 2014. Vesi kallistui yli kolme prosenttia. Kaukolämmön keskimääräinen hinta on noussut tänä vuonna vain hitusen yli 30 000 asukkaan kaupungeissa.

10.9.2020

Rovaniemi ja Savonlinna kunnallisten kiinteistökustannusten kalleimmat – Kempele ja Kokkola edullisimmat

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna keskimäärin viime vuotta maltillisemmin. Muun muassa kaukolämmön, vesihuollon ja kiinteistöveron muodostamia kustannuksia seuraavassa Indeksitalo-vertailussa kustannukset nousivat keskimäärin noin prosentin vuodesta 2019. Kustannusten muutoksissa oli kuitenkin suuria kuntakohtaisia eroja.

27.10.2021

Kaukolämmön kasvavista kustannuksista halutaan eroon maalämmöllä

Isännöintiliiton viime keväänä tekemän kyselyn mukaan kaukolämmön valitsisi enää alle puolet taloyhtiöistä. Taustalla on kaukolämmön kallistuminen. Esimerkiksi Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen on vuosikymmenessä nostanut kaukolämmön hintaa 75 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti