Kaukolämmön hinnan lasku näkyy Imatralla

Kaukolämmön hinnan lasku on antanut taloyhtiöille mahdollisuuden kunnostustöiden käynnistämiseen ja jopa yhtiövastikkeiden alentamiseen. Esimerkiksi Imatralla säästöt on käytetty kunnossapitoon, kertoo Imatran talokeskuksen toimitusjohtaja Lassi Kurppa Etelä-Saimaa -lehdessä.

Taloyhtiöissä on tehty mm. rästiin jääneitä vuosikorjauksia. Joka viidennessä kohteessa säästöt on suunnattu yhtiövastikkeiden alentamiseen, Kurppa arvioi.

Imatran Lämmön siirryttyä biolämpöön kuluttajahinnat laskivat vuoden 2016 alussa noin viidenneksen, eikä hinnankorotuksia ole Etelä-Saimaan mukaan suunnitteilla. Lämmityskulut ovat kerrostalojen suurin yksittäinen kuluerä. Noin puolet imatralaisista asuu kaukolämmitettävissä rakennuksissa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

hiilinegatiivinen

29.8.2022

Rohkeat energiaratkaisut tekivät taloyhtiöstä hiilinegatiivisen

Tamperelainen As Oy Pohjolankatu 18 - 20 on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen taloyhtiö. Se käyttää kaksisuuntaista kaukolämpöä, eli myy lämpöä takaisin energiayhtiölle. Energiaa saadaan taloyhtiössä monesta lähteestä, esimerkiksi aurinkokeräimistä.

kaukolämmön perusmaksu

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Miten pienentää taloyhtiön kaukolämmön perusmaksua

Säästöjä tavoitellessa kannattaa kaukolämmön kulutuksen vähentämisen lisäksi huomioida perusmaksuosuus. Kaukolämmön perusmaksua voi pienentää tasoittamalla kulutuspiikkejä ja parantamalla jäähtymää.

Wattinen

hinnankorotus

16.6.2022

Taloyhtiö, tarkkana sopimushintojen korotusten kanssa

Hyödykkeiden ja palvelujen kustannukset ovat nousseet Ukrainan sodan myötä. Myös taloyhtiö voi saada sopimuskumppaneiltaan hinnankorotusilmoituksia. Ne kannattaa tarkastaa huolella, sillä aina korotukselle ei ole perustetta.

maalämpö

12.10.2022

Espoon Aurinkokaari vaihtoi maalämpöön

Suomessa arvioidaan olevan jo yli tuhat maalämmöllä lämpiävää asuinkerrostaloa. Yksi näistä on Asunto Oy Espoon Aurinkokaari, jossa vuosittaiset lämmityskulut puolittuivat lämmitysmuodon vaihtamisen jälkeen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti