Karves Energia & Valvonta vastasi Vuoden Julkisivuremontti 2017 -voittajahankkeen projektinjohdosta ja valvonnasta

As.oy Pääskylle myönnettiin Vuoden julkisivuremontti 2017 -kilpailussa jaettu ensimmäinen sija. Palkinnon myöntää Julkisivuyhdistys ry. ja Kiinteistöalan ammattilaiset AKHA ry. yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden kanssa. Karves Energia & Valvonta Oy vastasi hankkeen projektijohdosta ja valvonnasta. Projektijohtaja Pasi Kälvälä iloitsee hankkeen menestyksestä.

”Kohteessa nähtiin paljon vaivaa, sillä kiinteistön ulkonäkö saneerattiin tyylikkäästi aikakauden tyyliä kunnioittaen. Työtä tehtiin tiiviissä yhteistyössä rakennusvalvonnan, Helsingin kaupunginmuseon sekä erillisen, ulkopuolisen väriasiantuntijan kanssa. Lopputulos näyttää todella hyvältä. Myös arkkitehti Juhani Harjulla oli suuri rooli, erityisesti piharakennuksen sisustustöiden suhteen”, Karves Energia & Valvonta Oy:n Pasi Kälvälä kertoo.

Kohde palautettiin entiseen loistoonsa

As.oy Pääsky on rakennettu vuonna 1913. Kuusikerroksisessa rakennuksessa on asuntoja 71 ja neljä liiketilaa. Hankkeen projektijohtajana toiminut Pasi Kälvälä oli mukana suunnitteluvaiheen loppupuolelta rakentamisvaiheen loppuun saakka.

”Hankkeen teki erityiseksi taloyhtiön vahva halu kunnostaa kiinteistö vanhaa kunnioittaen. Julkisivun lisäksi vanhaan piharakennukseen tehtiin täydellinen remontti ja sinne rakennettiin talopesula, takkahuone ja saunaosasto”, Kälvälä mainitsee.

Kälvälä kertoo, että kiinteistön julkisivu toteutettiin perinteisenä kolmikerrosrappauksena. Kohteessa käytettiin myös kolmen eri tyypin ikkunoita. Sisäpihan ikkunat ovat alinta kerrosta lukuun ottamatta moderneja puu/alumiini -ikkunoita, katujulkisivulla alimman kerroksen ikkunat ja ovet sekä vetimet valmistettiin tilaustyönä ja ylemmissä kerroksissa käytettiin vanhan näköisiä puuikkunoita.

Kälvälä painottaa, että kohteeseen saatiin neuvoteltua juuri se urakoitsija, joka haluttiinkin.

– Kohteen urakoitsijana toimi Maalausliike E.Hinkka Oy. Rakentamisvaihe sujui hyvin ja lisäksi lopputulos on hyvännäköinen niin sisäpihan kuin katujulkisivujen osalta. On ollut hienoa olla mukana tässä hankkeessa. As.oy Pääsky on ehdottomasti palkintonsa ansainnut.

Asunto-osakeyhtiöille suunnatussa Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa etsitään asunto-osakeyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi myös muille korjaamista vielä harkitseville asunto-osakeyhtiöille. Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2015.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energiatarkastus

29.7.2022

Helppo energiatarkastus taloyhtiöiden apuna

Kiinteistöjen energiatehokkuudella on iso merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja taloyhtiön taloudessa. Energiatehokkuus parantaa myös asumisen laatua. Energiatehokkuuden parantaminen kannattaa aloittaa helpolla ja kustannustehokkaalla energiatarkastuksella.

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

28.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitä kannattaa ottaa huomioon taloyhtiön energiaremontissa?

Taloyhtiön kannattaa korjaushankkeen aikana parantaa myös energiatehokkuuttaan, sillä energiatehokas rakennus tuo säästöä tulevaisuudessa. Energiaremonttia voi rahoittaa avustuksilla.

Raksystems

energiaosaamisessa

2.11.2022

Taloyhtiöiden energiaosaamisessa puutteita

Taloyhtiöt pitävät energiatehokkuuden parantamista tärkeänä, mutta energia-asioihin liittyvässä osaamisessa nähdään parantamisen varaa, selviää Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoaiheisesta kyselystä. Monet kokevat, ettei heillä ole riittävästi tietoa energia- ja ilmastoasioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti