Karves Energia & Valvonta vastasi Vuoden Julkisivuremontti 2017 -voittajahankkeen projektinjohdosta ja valvonnasta

As.oy Pääskylle myönnettiin Vuoden julkisivuremontti 2017 -kilpailussa jaettu ensimmäinen sija. Palkinnon myöntää Julkisivuyhdistys ry. ja Kiinteistöalan ammattilaiset AKHA ry. yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden kanssa. Karves Energia & Valvonta Oy vastasi hankkeen projektijohdosta ja valvonnasta. Projektijohtaja Pasi Kälvälä iloitsee hankkeen menestyksestä.

”Kohteessa nähtiin paljon vaivaa, sillä kiinteistön ulkonäkö saneerattiin tyylikkäästi aikakauden tyyliä kunnioittaen. Työtä tehtiin tiiviissä yhteistyössä rakennusvalvonnan, Helsingin kaupunginmuseon sekä erillisen, ulkopuolisen väriasiantuntijan kanssa. Lopputulos näyttää todella hyvältä. Myös arkkitehti Juhani Harjulla oli suuri rooli, erityisesti piharakennuksen sisustustöiden suhteen”, Karves Energia & Valvonta Oy:n Pasi Kälvälä kertoo.

Kohde palautettiin entiseen loistoonsa

As.oy Pääsky on rakennettu vuonna 1913. Kuusikerroksisessa rakennuksessa on asuntoja 71 ja neljä liiketilaa. Hankkeen projektijohtajana toiminut Pasi Kälvälä oli mukana suunnitteluvaiheen loppupuolelta rakentamisvaiheen loppuun saakka.

”Hankkeen teki erityiseksi taloyhtiön vahva halu kunnostaa kiinteistö vanhaa kunnioittaen. Julkisivun lisäksi vanhaan piharakennukseen tehtiin täydellinen remontti ja sinne rakennettiin talopesula, takkahuone ja saunaosasto”, Kälvälä mainitsee.

Kälvälä kertoo, että kiinteistön julkisivu toteutettiin perinteisenä kolmikerrosrappauksena. Kohteessa käytettiin myös kolmen eri tyypin ikkunoita. Sisäpihan ikkunat ovat alinta kerrosta lukuun ottamatta moderneja puu/alumiini -ikkunoita, katujulkisivulla alimman kerroksen ikkunat ja ovet sekä vetimet valmistettiin tilaustyönä ja ylemmissä kerroksissa käytettiin vanhan näköisiä puuikkunoita.

Kälvälä painottaa, että kohteeseen saatiin neuvoteltua juuri se urakoitsija, joka haluttiinkin.

– Kohteen urakoitsijana toimi Maalausliike E.Hinkka Oy. Rakentamisvaihe sujui hyvin ja lisäksi lopputulos on hyvännäköinen niin sisäpihan kuin katujulkisivujen osalta. On ollut hienoa olla mukana tässä hankkeessa. As.oy Pääsky on ehdottomasti palkintonsa ansainnut.

Asunto-osakeyhtiöille suunnatussa Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa etsitään asunto-osakeyhtiöitä, joissa on tehty onnistunut ja laadukas julkisivuremontti ja joka kelpaisi esimerkiksi ja innostukseksi myös muille korjaamista vielä harkitseville asunto-osakeyhtiöille. Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran. Edellisen kerran palkinto jaettiin vuonna 2015.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.6.2017

Uutta tietoa rivi- ja kerrostalojen energiatodistusten hintatasosta

Pientalojen energiatodistusten hinnoissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia sitten vuoden 2014. Motivan keväällä 2017 teettämän kyselyn mukaan pientalojen energiatodistusten hinnat ovat likimain samalla tasolla kuin vuonna 2014, jolloin kysely tehtiin edellisen kerran. Rivi- ja kerrostalot mukana ensimmäistä kertaa Kyselyssä selvitettiin nyt ensimmäistä kertaa myös rivi- ja kerrostalojen energiatodistusten hintatietoja.

22.11.2018

Asumisen energiankulutus laski hieman vuonna 2017

Asumiseen kului kaikkiaan reilu 66 terawattituntia (TWh) energiaa vuonna 2017. Kulutus laski hieman edellisestä vuodesta, vaikka asuntojen lukumäärä ja tilavuus kasvoivat noin prosentin. Edellistä vuotta lämpimämpi sää laski lämmitysenergian tarvetta.

15.6.2017

Korjausrakentamisen energiamääräykset

Historian ensimmäiset varsinaiset korjausrakentamiseen tarkoitetut energiatehokkuusvaatimukset annettiin alkuvuodesta 2013. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty reunaviivat energiatehokkuuden parantamiselle ja konkreettiset vaatimukset on annettu ympäristöministeriön asetuksella rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä. Uusi energiatodistuslaki astui voimaan 1.6.2013 ja tästä päivämäärästä lähtien kaikki laadittavat energiatodistukset on laadittava uuden lain mukaisesti.

16.4.2015

Energiatodistusrekisteri kokoaa energiatodistukset yhteen 1.5.2015 alkaen

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä otetaan käyttöön 1.5.2015 alkaen. Energiatodistustietojärjestelmän ydin on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylläpitämä energiatodistusrekisteri (www.energiatodistusrekisteri.fi), joka kokoaa laaditut energiatodistukset yhteen. Rekisterin kautta pystyy jatkossa etsimään tietoja esim.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti