Infra-alan monet osaajat -kilpailu ratkesi Jyväskylässä

Yhdyskuntatekniikka 2019-näyttelyn yhteydessä käytiin 15.5. ensimmäinen Infra-alan monet osaajat -kilpailu. Kilpailun avulla haluttiin tuoda näkyväksi alalla olevaa ja tarvittavaa, kaikkien kansalaisten päivittäiseen elämään vaikuttavaa osaamista. Kilpailussa viisi ammattilaisista koottua joukkuetta ratkoi kolmea Jyväskylän kaupungin määrittämää, kaupunkiympäristöön liittyvää tehtävää:

Liikunta, infra ja ilmastonmuutos, case Harju
Infralla ilkivaltaa vastaan, case Sepänaukio
Tapahtumat ja niiden vaatimukset infralle, case Lutakon aukio ja satama.

Jokainen Yhdyskuntatekniikka -näyttelyn takana oleva järjestö kutsui alaltaan asiantuntijan kokoamaan oman joukkueensa.

Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi Suomen kuntatekniikan yhdistyksen SKTY:n joukkueen työn ”Faneri”. Työn aiheena oli Tapahtumat ja niiden vaatimukset infralle, case Lutakon aukio ja satama. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Matias Halmeenmäki, Santeri Nuotio, Tiia Ronkainen, Tiia Valtonen ja Juuso Haapamäki.

Kunniamaininnan saivat Tieyhdistyksen joukkue työstä Infralla ilkivaltaa vastaan, case Sepänaukio ja Vesilaitosyhdistyksen joukkue kokonaisuudesta Lutakko ja Harju.

Tuomariston mukaan voittajatyössä on rohkeasti pohdittu konseptia alueen toiminnallisuuden, visuaalisen ilmeen ja viihtyisyyden kehittämiseksi. Laajan Lutakon aukion elävöittämiseksi on esitetty onnistunut idea aukion pinnan hyödyntämisestä graafisin elementein sekä rohkeasti taiteen keinoja hyödyntäen. Väliaikaisten rakenteiden tuominen alueelle sen elävöittämiseksi sopii hyvin muuttuvien ja ympärivuotisten tapahtumien vaatimuksiin. Sinivihreät rakenteisiin integroidut ratkaisut lisäävät alueen vihreyttä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

28.4.2016

Taloyhtiön urakoiden kilpailuttamisesta ja urakoitsijan valinnasta

Yhtiön johdon on toimittava yhtiön asioita hoitaessaan huolellisesti yhtiön edun mukaisesti. Vähäistä suurempien hankkeiden kohdalla tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yhtiön johdon tulisi kilpailuttaa urakka. Yksityissektorin urakoiden kilpailusta ja tarjouksen antajan valintaa ei ole kuitenkaan lailla säännelty.

20.6.2017

Taloyhtiöt tarvitsevat asiantuntemusta huoltoyhtiöiden kilpailutuksessa

Suuri osa taloyhtiöistä ostaa kiinteistönhoitopalveluita – esimerkiksi siivousta ja pihan aurausta – ulkopuoliselta huoltoyhtiöltä. Kun huoltoyhtiön työnjälki ei miellytä, huoltoa lähdetään herkästi kilpailuttamaan. Kilpailutus ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.

20.4.2017

Laajasaloon ja Mellunkylään 300 uutta asuntoa – kaupunki etsi kohtuuhintaisia ratkaisuja

Helsingin kaupunki käynnisti keväällä 2016 Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun, jonka tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen. Sen tuloksena valitaan nyt toteuttajat kahdelle kerrostalotontille. Kiinteistölautakunta käsittelee kilpailun tuloksia ja tonttien varaamista kilpailun voittajille kokouksessaan 20.4.2017.

22.5.2019

Viisi askelta taloyhtiön kiinteistönhoidon ostamiseen

Taloyhtiölle voi tulla eteen tilanne, että vanha huoltosopimus on tarve uudistaa tai sitten halutaan kilpailuttaa koko kiinteistönhoito uudelleen. Mutta miten tämä oikein kannattaa hoitaa? Palvelun ostaminen ei aina ole helppoa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti