Helteinen toukokuu nosti ilmalämpöpumput ja tuulettimet suosioon

Ennätyslämpimässä toukokuussa on ollut sisällään enemmän hellepäiviä kuin viime vuoden touko-heinäkuussa yhteensä. Tuuletuslaitteiden suosio lähti suomalaiskodeissa jyrkkään nousuun: niiden suosio on noussut hakupalvelussa jopa 600 prosenttia viime vuoden kevääseen verrattuna.

Puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että kuluttajat hakevat nyt kiivaasti viilennystä koteihinsa: tuulettimia, ilmalämpöpumppuja ja siirrettäviä ilmastointilaitteita. Ilmalämpöpumput toimivat kotitalouksissa, mökeillä ja toimistoissa monitoimilaitteina, vähentävät lämmityskustannuksia ja kuumalla säällä viilentävät sisäilmaa ja poistavat liian kosteuden.

– Haut ponnahtivat ensimmäisinä todella lämpiminä päivinä toukokuun puolessa välissä, kun lämpötilat alkoivat kohota kautta maan jopa yli 25 asteeseen. Yksittäisinä päivinä tuotteita on haettu jopa 600 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavina. Kokonaisuudessaan tuuletuslaitteiden haut ovat kasvaneet maaliskuun alusta lähtien 236 prosenttia, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Tällaisia laitteita Suomi hakee

Haetuimpia tuotteita suomalaisten keskuudessa ovat tuulettimet, erityisesti pöytämalliset. Suosituin on Dyson AM06. Toisella ja kolmannella sijalla ovat Nordic Home Culture ja Senz -mallit, joiden hinta on halvimmillaan 24,90€ euroa.

Ilmalämpöpumpuissa suosituimpien laitteiden kärkeä hallitsevat Mitsubishin mallit, mutta siirrettävissä ilmastointilaitteissa merkkivariaatio on suurempaa. Hinnat vaihtelevat kauppakohtaisesti suurestikin.

– Ennen ostopäätöstä kannattaa käyttää hetki hintojen vertaamiseen, sillä kuluttaja voi säästää esimerkiksi toiseksi suosituimman Mitshubishin lämpöpumpun hinnassa lähes 800 euroa, Matinvesi-Bassett muistuttaa.

Suosituimmat tuuletuslaitteet 25.5.2018:

Tuulettimet top 3
  1. Dyson AM06
  2. Nordic Home Culture FT-514
  3. Senz SEFZ108HY
Siirrettävät ilmastointilaitteet top 3
  1.  Nordic Home Culture Medvind
  2. Wilfa AC-W12
  3. Electrolux EXP12HN1W6
Ilmalämpöpumput top 3
  1. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VE
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE
  3. Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG* / MUZ-LN25VG

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

rakentamisen

16.3.2023

Rakentamisen kallistuminen nostaa monen kiinteistöveroa

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, mikä nostaa monen kiinteistönomistajan veroja. Kiinteistöveron muutoksen määrä ei kuitenkaan ole kaikilla veronmaksajilla sama, sillä siihen vaikuttavat monet asiat.

19.5.2023

Suomen Kiinteistölehti lajittelee ja kompostoi toukokuussa

Toukokuun Kiinteistölehdessä tutustutaan pienen pihan jätekeräykseen, kompostoivaan taloyhtiöön ja polkupyörien säilytykseen. Asiantuntija kertoo uusien hallituksen jäsenten perehdyttämisestä. Selvitämme myös, mitä vastuita vuokralaiselle kuuluu.

huoneistoa hoidetaan huonosti

17.2.2023

Vuokrasopimuksen voi purkaa, jos huoneistoa hoidetaan huonosti

Jos vuokralainen hoitaa asuntoa huonosti, vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus. Huoneiston huolelliseen hoitamiseen voidaan katsoa kuuluvan ainakin huoneiston tavanomainen puhtaanapito ja sen siivoaminen. Suuri tavaramäärä asunnossa vaikeuttaa siivousta ja on paloturvallisuusriski.

Tilaajille

13.3.2023

Täytyykö taloyhtiön huomioida osakkaan muutostyö?

Osakas oli muuttanut liikehuoneistonsa ravintolaksi ja tehnyt sen vuoksi huoneistossa muutostöitä. Taloyhtiön julkisivusaneerauksessa muutokset poistettiin. Osakas haastoi taloyhtiön oikeuteen, sillä hän katsoi yhtiön olevan vastuussa vahingoista.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti