Ikkunoiden kunnostus on historian säilyttämistä

ikkunoiden kunnostus

Vanhoja ikkunoita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan ne voidaan kunnostaa. Kunnostus on taloyhtiölle uusimista ekologisempi ja edullisempi vaihtoehto.

1960-luvulla tehtyjen ja sitä vanhempien taloyhtiöiden ikkunoita voidaan kunnostaa, kertoo ikkunakunnostaja Annika Pettersson Halikon Ikkunapajasta. Tämä tarkoittaa ikkunoiden irrotusta, kohteen suojaamista työn ajaksi, ikkunoiden kunnostamista työpajalla ja palauttamista paikoilleen parin kolmen viikon kuluttua.

– Pitkän päälle kunnostaminen tulee taloyhtiölle edullisemmaksi. Silloin käytetään olemassa olevaa materiaalia, eli korjataan vanhaa, eikä kasvateta hiilijalanjälkeä. Kunnostettu ikkuna on ekologinen ja myrkytön, Pettersson kertoo.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaamalla Suomen Kiinteistölehden saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään!

Eeva Vänskä

Kirjoittaja on työskennellyt toimittajana 30 vuotta. Hän kirjoittaa paljon muun muassa rakentamisesta, työelämästä ja ympäristöstä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

8.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 8

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 8 löytyy juttu vuodelta 2012. Siinä muistutetaan ikkunoiden tiivistämisen tärkeydestä.

16.5.2022

Kuka vastaa ikkunoiden kunnossapidosta?

Ikkunoista kannattaa pitää huolta, niin asumismukavuuden kuin ympäristönkin takia. Vetoa voidaan vähentää ja vuotoja paikata pienillä korjaustoimenpiteillä tai isolla remontilla. Mutta kenen vastuulla nämä toimenpiteet ovat?

16.9.2014

Ikkunaremontti onnistuu hyvin talvellakin

Usein ajatellaan, että ikkunaremontti pitää tehdä silloin kun ulkona on vielä lämmin. Alan asiantuntijoiden mukaan talvi on yhtä hyvä – ja osittain parempikin – ajankohta ikkunoiden vaihtoon. Ikkunoita vaihdetaan jo nyt ympäri vuoden.

25.5.2018

Tukesin testauttamista ikkunoista ei löytynyt merkittäviä puutteita – laatu on parantunut

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) testautti talonrakentamisessa yleisimmin käytettyjä puu- ja alumiinikehyksisiä ikkunoita. Testeissä selvitettiin mm. ikkunoiden säänkestävyyttä.