Hyvä talvikunnossapito selättää pääkallokelit

Koko vuoden haastavimmat kelit vallitsevat juuri nyt Suomessa. Hankaluuksia aiheuttavat katukäytäville jäätyvä sulanut lumi, aurauksen tuloksena syntyvät lumivallit ja petollisen jään päälle satava lumi. Liukastumisvammojen ruuhkahuiput näkyvät sairaaloissa.

Tilanne vaikeutuu entisestään, jos kävelijä tarvitsee liikkumiseensa apuvälinettä, kuten rollaattoria tai pyörätuolia. Liian usein talvi tarkoittaa heille sitä, että kotoa ei pääse tai ei uskalla lähteä pois.

Invalidiliitto haluaa muistuttaa Pääkallokelit-kampanjassaan hyvän talvikunnossapidon tärkeydestä. Toimiva talvikunnossapito on avainasemassa liukastumistapaturmien ehkäisyssä. Liukastumistapaturmista aiheutuneet kustannukset ovat moninkertaiset verrattuna katujen kunnossapidon kustannuksiin. Kävelyreittien ja pihojen kunnossapito, liukkaudentorjunta sekä valaistus maksavat siis nopeasti itsensä takaisin terveysmenojen säästöinä.

Kenen vastuulla sitten talvikunnossapito on? Tontinomistajan kuuluu poistaa lumi ja jää tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä sekä myös hiekoittaa tarvittaessa jalkakäytävä. Kunta taas vastaa ajoratojen, pyöräteiden ja yhdistettyjen jalankulku- ja pyöräteiden talvikunnossapidosta.

Ilmianna Suomen liukkain kylä

Jos koti- tai työpaikkakuntasi talvikunnossapidossa on puutteita, ota kuva paikasta, jossa olit liukastua pahasti. Jaa kuva haluamassasi sosiaalisen median kanavassa (Instagram, Facebook tai Twitter) ja lisää mukaan tunnisteiksi paikan nimi, #pääkallokelit #loppuliukastumisille @invalidiliitto @pistesarjat.

Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan Icebug-nastakengät. Lisäksi Pistesarjat Oy, joka on Invalidiliiton yhteistyökumppani Pääkallokelit-kampanjassa, lahjoittaa sulanapitokaapelit Suomen liukkaimman kylän rakenteilla olevaan julkiseen kohteeseen. Kilpailuaika on 31.3.2018 saakka.

Lue lisää Pääkallokelit-kampanjasta

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

12.6.2018

Näin onnistut hyvän vuokrausilmoituksen tekemisessä

Hyvä viestintä vuokrasuhteessa alkaa jo vuokrausilmoituksen laatimisesta. Onnistunut ilmoitus tekee asunnosta houkuttelevamman ja herättää kiinnostusta vuokralaisehdokkaissa. ”Hyvään vuokratapaan kuuluu selkeä ilmoitus, jossa kerrotaan asunnon ominaisuuksista ja vuokrasuhteen keskeisistä ehdoista.

25.5.2018

Timo Nieminen – rakentava vaikuttaja

Kiinteistöliiton tuore puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja. Työssään hän on tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia ja tavoitteita, mikä on vaatinut asettumista myös vastapuolen asemaan. Tälle kokemukselle on käyttöä valtakunnallisessa järjestössä, jota on rakennettu jo toista vuosisataa.

18.9.2018

VTT ja Aalto-yliopisto selvittävät pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa hyvän sisäilman edellytykset – käyttäjät mukana kehittämässä

Smart & Clean -sisäilmaltaan laadukkaat ja kustannustehokkaat tilat -hankkeessa käytetään uudenlaisia tutkimusmenetelmiä. Mukana olevat Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat valinneet koekohteiksi uusia ja peruskorjattuja rakennuksia. Kiinteistöissä tehdään reaaliaikaisia mittauksia, ja tilojen käyttäjät pääsevät vaikuttamaan antamalla palautetta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti