Huoneiston ovi murtuu helposti

Ovisaneerauksen tullessa ajankohtaiseksi helsinkiläinen taloyhtiö päätti asentaa kerrostaloon porrastasanteen etuoviksi puuovien sijaan murto- ja palotestatut turvaovet. Ovet asennettiin syyskuun aikana. Turvaovien rakenne ja lukitus ehkäisee tehokkaasti oven vääntämistä sorkkaraudalla. Ulkonäöltään ovet näyttävät kuitenkin perinteisiltä puuovilta. ”Etsiessämme vaihtoehtoja turvaovet tulivat vastaan erinomaisena vaihtoehtona, jonka myötä aloimme ymmärtää laajemmin ovien turvallisuuteen liittyviä asioita” sanoo Asunto Oy Helsingin Pyynikintie 1, hallituksen puheenjohtaja Emilia Larke.

Muissa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa, turvaovet kerrostalojen porrastasanteen etuovina ovat jo yksi vakioratkaisuista. Suomessa vain harvalla on käsitys siitä, että turvaovet ehkäisevät asuntomurtoja huomattavasti paremmin kuin puuoveen asennetut erilaiset lisälukot ja –tarvikkeet.

Tavallinen turvalukolla varustettu puuovi voidaan murtaa sorkkaraudalla vähin äänin alle minuutissa sillä puukarmit ja –ovi antavat periksi väännölle. Turvaoven teräskarmit ja –ovilehti on murtotestattu standardin EN-1627 mukaisesti, jolloin ovea on erittäin vaikea saada vääntämällä auki.

”Asuntomurrot ovat ammattimaistuneet, mikä on otettu huomioon kehitettäessä uusilla turvaominaisuuksilla varustettua ovea. Miksi emme nostaisi kodin turvallisuutta sille tasolle, mille se kuuluu?” kommentoi turvaovien toimittaja, Kaso Oy:n myyntipäällikkö Teija Paakkari.

Katso, kuinka helposti tavallinen ovi ilman lisälukitusta aukeaa täältä. Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Katso miten turvalukittu ovi aukeaa täältä.

Lisätietoa: Kaso Oy

Lisätty 16.10 18:05: Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Lisätty 17.10 12:46: Katso miten turvalukittu ovi aukeaa.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.5.2022

Kuka vastaa ikkunoiden kunnossapidosta?

Ikkunoista kannattaa pitää huolta, niin asumismukavuuden kuin ympäristönkin takia. Vetoa voidaan vähentää ja vuotoja paikata pienillä korjaustoimenpiteillä tai isolla remontilla. Mutta kenen vastuulla nämä toimenpiteet ovat?

15.12.2021

Avaimet ja lukot tuovat haasteita taloyhtiöille

Niin kauan kuin kotiavaimet ovat tallessa, taloyhtiön avainhallintaan kiinnitetään harvoin huomiota. Tämä kuitenkin kannattaisi, sillä avainhallinta on tärkeä osa omaa ja koko taloyhtiönturvallisuutta ja taloutta. Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Lauhia listaa Epari-lehdessä avainhallinnan yleisimmät sudenkuopat.

29.3.2022

Myyjälle asuntokaupasta 80.000 euron lasku, vaikka ei tehnyt mitään väärin

Helsingin Sanomat: Turun ydinkeskustassa sijaitseva huoneisto vaihtoi omistajaa vuonna 2017 noin 90 000 eurolla. Nyt myyjä joutuu palauttamaan myyntihinnasta 50 000 euroa korkoineen ja maksamaan oikeudenkäyntikuluja 30 000 euroa. HS kertoo, että taustalla on erikoinen riita, joka aiheutui viranomaisten rekistereissä olevista vääristä tiedoista.

17.11.2021

Taloyhtiön on vaikea puuttua häiritsevään elämään – hallintaanottoa pidetään hankalana

Asunto-osakeyhtiöllä on oikeus ottaa osakkeenomistajan hallinnassa oleva huoneisto haltuunsa laissa määritellyin edellytyksin enintään kolmen vuoden ajaksi. Isännöintiliitto kertoo tiedotteessaan, että hallintaanottoa ei juuri käytetä, koska siinä on taloyhtiölle monia haasteita. Se on prosessina hidas eikä sitä voi tehdä kevyin perustein.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti