Huoneiston ovi murtuu helposti

Ovisaneerauksen tullessa ajankohtaiseksi helsinkiläinen taloyhtiö päätti asentaa kerrostaloon porrastasanteen etuoviksi puuovien sijaan murto- ja palotestatut turvaovet. Ovet asennettiin syyskuun aikana. Turvaovien rakenne ja lukitus ehkäisee tehokkaasti oven vääntämistä sorkkaraudalla. Ulkonäöltään ovet näyttävät kuitenkin perinteisiltä puuovilta. ”Etsiessämme vaihtoehtoja turvaovet tulivat vastaan erinomaisena vaihtoehtona, jonka myötä aloimme ymmärtää laajemmin ovien turvallisuuteen liittyviä asioita” sanoo Asunto Oy Helsingin Pyynikintie 1, hallituksen puheenjohtaja Emilia Larke.

Muissa Pohjoismaissa, erityisesti Ruotsissa, turvaovet kerrostalojen porrastasanteen etuovina ovat jo yksi vakioratkaisuista. Suomessa vain harvalla on käsitys siitä, että turvaovet ehkäisevät asuntomurtoja huomattavasti paremmin kuin puuoveen asennetut erilaiset lisälukot ja –tarvikkeet.

Tavallinen turvalukolla varustettu puuovi voidaan murtaa sorkkaraudalla vähin äänin alle minuutissa sillä puukarmit ja –ovi antavat periksi väännölle. Turvaoven teräskarmit ja –ovilehti on murtotestattu standardin EN-1627 mukaisesti, jolloin ovea on erittäin vaikea saada vääntämällä auki.

”Asuntomurrot ovat ammattimaistuneet, mikä on otettu huomioon kehitettäessä uusilla turvaominaisuuksilla varustettua ovea. Miksi emme nostaisi kodin turvallisuutta sille tasolle, mille se kuuluu?” kommentoi turvaovien toimittaja, Kaso Oy:n myyntipäällikkö Teija Paakkari.

Katso, kuinka helposti tavallinen ovi ilman lisälukitusta aukeaa täältä. Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Katso miten turvalukittu ovi aukeaa täältä.

Lisätietoa: Kaso Oy

Lisätty 16.10 18:05: Esimerkkivideossa ovessa ei ole lisälukitus käytössä eikä murtorautoja, ovi on suljettu normaalilla lukolla.

Lisätty 17.10 12:46: Katso miten turvalukittu ovi aukeaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

huoneistoa hoidetaan huonosti

17.2.2023

Vuokrasopimuksen voi purkaa, jos huoneistoa hoidetaan huonosti

Jos vuokralainen hoitaa asuntoa huonosti, vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus. Huoneiston huolelliseen hoitamiseen voidaan katsoa kuuluvan ainakin huoneiston tavanomainen puhtaanapito ja sen siivoaminen. Suuri tavaramäärä asunnossa vaikeuttaa siivousta ja on paloturvallisuusriski.

Tilaajille

esteettömyyttä parantaviin muutoksiin

2.1.2023

Osakkeenomistaja voi parantaa esteettömyyttä

Asuinrakennusten korjaamisessa tulee huomioida esteettömyys. Taloyhtiöllä ei ole automaattista velvollisuutta muutosten teettämiseen vastikevaroin. Osakkeenomistaja voi parantaa huoneiston ja rakennuksen esteettömyyttä myös omalla kustannuksellaan.

Tilaajille

osakkaan maksukyvyttömyys

27.3.2023

Kuinka toimia osakkaan maksukyvyttömyystilanteessa?

Kotitalouksien maksuvaikeudet ovat lisääntyneet inflaation kiihtymisen ja korkojen nousun myötä. Asunto-osakeyhtiöissä tämä ilmenee kasvavina vastikerästeinä. Taloyhtiö voi yrittää periä vastiketta osakkaalta, ja jos se ei onnistu, yhtiö voi ottaa huoneiston hallintaansa.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti