HSY kerää joulukuuset maksutta asuinkiinteistöistä

HSY kerää jätekatokseen tai sen läheisyyteen jätetyt joulukuuset joulun jälkeen asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista. Ne kerätään pääsääntöisesti biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä. Jos kiinteistöllä ei ole biojäteastioita, kuuset kerätään samalla, kun tyhjennetään sekajäteastioita.

Kuusien keräyksestä ei peritä erillistä hintaa. Kuuset voi viedä myös itse maksutta Sortti-asemille tammikuun ajan.

– Pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta kerätyt joulukuuset viedään Espooseen HSY:n jätteenkäsittelykeskuksen kompostointilaitokselle Ämmässuolle. Siellä kuuset erotetaan biojätekuormista ja haketetaan. Hake käytetään pääasiassa tukiaineena biojätteen kompostoinnissa, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Juha Talvio.

HSY kerää vuosittain noin 55 000 joulukuusta. Kuusista noin neljäsosa, eli sekajäteastioiden tyhjennysten yhteydessä kerätyt kuuset, päätyy Vantaan Energian jätevoimalaan, jossa niistä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä. Kerättyjen joulukuusien määrässä ei ole viime vuosina tapahtunut suuria muutoksia, vaikka tekokuuset koristavat jo monen joulua.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

jätekeräys

19.5.2023

Jätekeräys kuntoon pienellä pihalla

As Oy Porvoon Rauhankatu 39 uusi jäteastiansa kolme vuotta sitten. Vanha jätepiste sijaitsi talon seinustalla ja oli siten paloturvallisuusriski. Jätelain muutokset voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti pienille taloyhtiöille, mutta ratkaisuja löytyy.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kinkun rasva

8.12.2022

Kinkun rasva ei kuulu viemäriin

Kinkunpaistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii viemärin jäähtyessään. Rasvan voi hyödyntää ruoanlaitossa, laittaa jäähtyneenä biojätteeseen tai kierrättää polttoaineeksi Kinkkutempun kautta.

älylämmitys

13.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Järvenpääläisen kerrostaloyhtiön älylämmitys käynnistyi säästöllä

Kaukolämmöllä lämpiävä Asunto-osakeyhtiö Järvenpään Kaita otti keväällä 2023 käyttöön älylämmityspalvelu Wattisen ja optimoi lämmitysenergian kulutuksensa. Tulosta tuli.

DNA ja Wattinen

suuret taloyhtiöt osakeluetteloiden siirto

9.8.2023

Isot taloyhtiöt kirivät kesällä osakeluetteloiden siirroissa

Noin 35 prosenttia taloyhtiöistä oli siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen huoneistotietojärjestelmään heinäkuun loppuun mennessä, kertoo Maanmittauslaitos. Erityisesti isot taloyhtiöt aktivoituivat siirroissa kesällä. Siirron voi tehdä maksuttomasti tämän vuoden loppuun mennessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti