joulukuusi

Uusimmat artikkelit

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

27.12.2019

HSY kerää vuosittain 55 000 joulukuusta hyötykäyttöön

HSY kerää kodeista vuosittain noin 55 000 joulukuusta hyödynnettäväksi. Kuusi tulee laittaa näkyville jätetilan tai -astioiden lähelle. Kuusen voi viedä myös itse maksutta Sortti-asemalle tammikuun ajan.

21.12.2018

Kiinteistölehden joulukalenteri 2018: Luukku 22

Miten valita hyvä joulukuusi ja miten sen saa säilymään lakastumatta loppiaiseen asti? Tänäkin jouluna usean kodin olohuonetta koristaa oikea kuusi muovikuusen sijaan. Jotta kuusesta voisi nauttia hyvillä mielillä loppiaiseen asti, kannattaa siitä pitää huolta oikein.

4.12.2018

Kiinteistölehden joulukalenteri 2018: Luukku 5

Joulukuusen paikka ei ole rappukäytävässä Moni taloyhtiö tuo joulutunnelmaa tuomaan rappuun muovisen joulukuusen valoineen tai jopa kynttilälyhtyjä. Vaikka ajatus on hieno, tulisi kuitenkin muistaa, että pelastuslain mukaan rappukäytävässä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa, edes jouluna. Muutama vuosi sitten keskusteltiin kiivaasti, voidaanko ovikranssit sallia huoneisto-ovissa vai ei.

22.12.2016

HSY kerää joulukuuset maksutta asuinkiinteistöistä

HSY kerää jätekatokseen tai sen läheisyyteen jätetyt joulukuuset joulun jälkeen asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista. Ne kerätään pääsääntöisesti biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä. Jos kiinteistöllä ei ole biojäteastioita, kuuset kerätään samalla, kun tyhjennetään sekajäteastioita.

14.12.2016

Kuusi vinkkiä joulukuusen valintaan ja hoitoon

Joulukuusen valinta aiheuttaa aina perheissä kuumia tunteita: milloin kuusi on liian pitkä, pätkä tai harvaneulainen. Hoitamalla joulukuusta hyvin poistetaan listalta yksi riidan aihe: liian aikaisin tippuneet neulaset ja niiden siivoaminen. Kuusen lakastumista ei voi estää, mutta sitä voi hidastaa.