Hometalkoot.fi kasvaa kerrostalon mitalla

Uusi verkkopalvelu kosteus- ja homevaurioiden tunnistamiseen kerrostaloissa.

Lukuisissa maamme kerrostaloissa on kosteus- ja homevaurioihin liittyvää korjaustarvetta. Kosteusvaurio jää osakkaalta usein tunnistamatta ja tulee taloyhtiön tietoon vasta, kun vaurio on jo pitkällä. Kosteus- ja hometalkoiden uusi verkkopalvelu tarjoaa käytännönläheistä tietoa kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen nyt myös kerrostaloissa. Uusi palvelu on tutussa osoitteessa hometalkoot.fi.

Suomessa on reilut 58 000 asuinkerrostaloa, joissa asuu yhteensä lähes 1,7 miljoonaa ihmistä (Tilastokeskus 2014). Asuinkerrostaloistamme noin puolet on rakennettu 1960 – 1980-luvulla ja ne ovat nyt peruskorjausiässä.

”Keskeinen syy kosteus- ja homevaurioihin ovat kiinteistönhoidon ja kunnossapidon puutteet sekä huonokuntoisten rakennusten viivästyneet korjaukset – niin myös kerrostaloissa. Valitettavasti myös uusissa rakennuksissa ilmenee kosteus- ja homeongelmia, joiden syyt löytyvät pitkälti rakentamisen laadun puutteista ja liian tiukoista urakka-aikatauluista”, talkoiden ohjelmapäällikkö Katja Outinen taustoittaa.

Talkoiden tuottama uusi, kerrostalojen kosteus- ja homevaurioiden tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn keskittyvä verkkopalvelu tarjoaa käytännönläheistä tietoa osakkaille, asukkaille, taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

“Taloyhtiöiden osakkaat ja hallituksen jäsenet eivät yleensä ole rakentamisen tai rakennusten ylläpidon ammattilaisia. Asukkaat havaitsevat kyllä huoneistossaan ja rakennuksessa kulumisen ja vauriot, mutta niiden syitä ei osata tunnistaa ja ikävä yllätys voi muhia rauhassa pitkäänkin. Osakkaille ongelmat konkretisoituvat sekä laajuuden että kustannusten osalta usein vasta yhtiökokouksessa. Uusi palvelu toimiikin erinomaisena perehtymismateriaalina yhtiökokouksissa tai koulutustilaisuuksissamme”, kehityspäällikkö Jari Virta Suomen Kiinteistöliitosta sanoo.

Eri aikakausien tyypilliset kerrostalot esitellään palvelussa havainnollisina leikkauskuvina. Käyttäjä voi perehtyä rakenteisiin pintaa syvemmältä, tehdä muistiinpanoja omassa talossa havaitsemistaan korjaustarpeista tai ongelmista sekä välittää niistä tietoa muille talon osakkaille tai avainhenkilöille.

”Sivusto auttaa rakennuksen kokonaistilanteen ja siihen vaikuttavien asioiden havainnoinnissa, ymmärtämisessä ja arvioinnissa. Tavoitteena on edistää taloyhtiöissä aiempaa parempiin tietoihin perustuvaa ja vastuullista päätöksentekoa”, sivuston tuottamisesta vastaava talonrakennustekniikan DI Petri Jyrkkä TaloPeli – Visual computing Oy:stä sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.11.2016

Betoni- ja puukerrostalojen rakentaminen vertailussa Helsingissä

Rakennusliike Reposella on käynnissä hanke kahden betoni- ja kahden puukerrostalon rakentaminen Helsingin Kuninkaantammeen, kertoo Helsingin Sanomat. Hankkeessa vertaillaan betonin ja puun kustannuseroja kerrostalorakentamisessa. Helsingin Sanomat on koonnut yhteen VTT:n betoni- ja puukerrostalorakentamista koskevat tutkimukset.

2.7.2015

Kerrostalon ryhmärakentaminen kiinnostaa, mutta oletettu yltiösosiaalisuus mietityttää

Ryhmärakentamiseen liittyy monia uskomuksia: sen uskotaan olevan riitaisaa, sopivan vain sosiaalisille ihmisille ja edellyttävän sitä, että ainakin yhdellä ryhmästä on rakennusalan kokemusta. Tämä selviää rakennusalaa uudistavan Fira Oy:n Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta, jossa tutkittiin pk-seudulla ja kehyskunnissa asuvien näkemyksiä ryhmärakentamisesta. Ryhmärakentaminen on uudisrakentamisen muoto, jossa asunnonhankkijat toimivat rakennuttajina.

12.10.2018

UPEA18-taidefestivaalin kaikki teokset valmiita

UPEA18-taidefestivaalin kaikki teokset ovat nyt valmiita ja ihailtavissa ympäri maan. Vaikuttavaa julkista taidetta syntyi huippuluokan taiteilijoiden voimin yhteensä 20 kohteeseen 12 suomalaiskaupungissa. UPEA-taidefestivaali on Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma, joka järjestettiin nyt kolmatta kertaa.

23.2.2016

Koskisen ensimmäisen tyyppipuukerrostalon elementit asennusvaiheessa

Puukerrostalojen suosio on Suomessa nousussa. Koskisen Oy on yhteistyökumppaneineen suunnitellut puisen tyyppikerrostalon, joka pyrkii nopeuttamaan hankkeiden etenemistä ja minimoimaan rakennuskustannuksia. Imatralle rakentuvan ensimmäisen tyyppipuukerrostalon muunnoksen elementit ovat parhaillaan asennusvaiheessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti