Helsinki seuraa päästövähennyksiään ilmastovahdilla

Helsinki on kehittänyt kaikille avoimen ilmastovahti-palvelun, jolla seurataan kaupungin päästövähennystoimenpiteiden edistymistä kohti vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitetta.

Seurantapalvelu on kansainvälisestikin ainutlaatuinen ja siihen on koottu tiedot jokaisesta päästövähennysohjelman toimenpiteestä ja niiden etenemisestä. Jatkossa palveluun avataan julkiseksi myös kaikki taustaoletukset ja laskelmat, joiden perusteella päästöjä arvioidaan. Helsinki on tällä hetkellä käynnistänyt 147 toimenpidettä hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä.

Ilmastovahdissa esitetään kunkin toimenpiteen suuruusluokka ja vaikuttavuus hiilineutraaliuden saavuttamisessa ja siitä voi hakea ja tarkastella Helsingin ilmastotekoja teemoittain tai vastuutahon mukaan. Ilmastovahdista on hyötyä niin poliittisille päättäjille, tutkijoille kuin tavallisille kaupunkilaisillekin päästövähennysten arvioinnissa.

Helsingin kaupunkistrategiassa on päätetty, että vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteesta 80 prosenttia saavutetaan päästövähennyksin ja 20 prosenttia päästöistä kompensoidaan, jolloin nettopäästöt vuonna 2035 olisivat nolla.

Lue lisää Helsingin kaupungin uutisesta. Tutustu myös Helsingin ilmastovahtiin.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.1.2023

Isännöintikartellipäätöksestä useita valituksia

Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä kolme isännöintialan yritystä ovat valittaneet markkinaoikeuden isännöintikartellia koskevasta ratkaisusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

15.12.2022

Isännöintikartelli johti miljoonien seuraamusmaksuihin

Markkinaoikeus on antanut päätöksen helmikuussa 2021 esiin tulleesta isännöintikartellijutusta. Asianosaiset määrättiin maksamaan liki viiden miljoonan euron seuraamusmaksut.

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

uusi lämmitysjärjestelmä

10.10.2022

Uusi lämmitysjärjestelmä tuo säästöjä

Helsinkiläinen As Oy Katajaharjuntie 15 vaihtoi kaukolämmön usean energialähteen yhdistelmään. Poistoilman lämmön talteenotosta, maalämmöstä ja aurinkoenergiasta koostuva yhdistelmä on ollut huoleton ratkaisu ja tuonut säästöjä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti