Helsinki-albumi 1877 – Kokoelma kaupunkinäkymiä

Helsinki-albumi on uusintapainos Frans Oskar Liewendalin (1818–1890) piirtämistä Helsinki-aiheisista kuvista, jotka ilmestyivät ensimmäisen kerran vuonna 1877 nimellä Helsingfors Album. En samling af 38 vyer.

Kuvasarja oli tarkoitettu helsinkiläisille ja ennen kaikkea kaupungissa vieraileville matkailijoille. Kuvat esittävät Helsingin keskustan komeimpia monumentaalirakennuksia sekä matkailijoita kiinnostavia kohteita, kuten Ullanlinnan kylpylän rakennuksia ja puistojen ravintoloita. Kustakin rakennuksesta on selitystekstit neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Kirjaan on lisätty kartta, josta selviää rakennusten paikat. Jälkikirjoituksessa kirjan toimittaja, tietokirjailija Jan Strang kertoo F.O. Liewendalista ja hänen kivipainostaan sekä Helsinki-kuvasarjojen historiasta.

Teoksen on toimittanut Jan Strang ja sen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö AtlasArt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

19.9.2022

Kiinnostus energiaremontteihin kasvaa Helsingissä

Helsingin rakennusvalvontaan perustettiin viime vuonna energia-asiantuntijoiden tiimi, joka antaa taloyhtiöille puolueetonta neuvontaa energiaremonttien edistämisessä. Tiimi on saanut yhteydenottoja erityisesti maalämmön käyttöönottoon liittyen.

toimistotilojen vajaakäyttö

11.10.2022

Pääkaupunkiseudun toimistotilojen vajaakäyttö kasvussa

Pääkaupunkiseudun toimistotiloissa on tuhansia neliöitä tyhjää tilaa. Eniten tyhjää tilaa on Vallilassa ja vähiten Ruoholahdessa. Toimistotiloja on pääkaupunkiseudulla yhteensä 4,2 miljoonaa neliötä.

viemärisukitus asukkaan

8.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sotkeeko viemärisukitus asukkaan arjen?

Someguru Maiju Hannolin asui kotona Picoten tekemän sukituksen ajan. Hän kertoi TikTok-videolla kokemuksistaan viemärisukituksesta. Hannolinin mukaan kaikki sujui erittäin hyvin.

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti