Helsinki-albumi 1877 – Kokoelma kaupunkinäkymiä

Helsinki-albumi on uusintapainos Frans Oskar Liewendalin (1818–1890) piirtämistä Helsinki-aiheisista kuvista, jotka ilmestyivät ensimmäisen kerran vuonna 1877 nimellä Helsingfors Album. En samling af 38 vyer.

Kuvasarja oli tarkoitettu helsinkiläisille ja ennen kaikkea kaupungissa vieraileville matkailijoille. Kuvat esittävät Helsingin keskustan komeimpia monumentaalirakennuksia sekä matkailijoita kiinnostavia kohteita, kuten Ullanlinnan kylpylän rakennuksia ja puistojen ravintoloita. Kustakin rakennuksesta on selitystekstit neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Kirjaan on lisätty kartta, josta selviää rakennusten paikat. Jälkikirjoituksessa kirjan toimittaja, tietokirjailija Jan Strang kertoo F.O. Liewendalista ja hänen kivipainostaan sekä Helsinki-kuvasarjojen historiasta.

Teoksen on toimittanut Jan Strang ja sen on kustantanut Kustannusosakeyhtiö AtlasArt.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.2.2016

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot Tankovainioon

Ensimmäiset Helsinki-kerrostalot nousevat näillä näkymin Tankomäenkadun varrelle Mellunkylän Tankovainion vehreälle asuinalueelle. Kehitystyöhön neljä yritystä – tontteja vielä tarjolla Helsinki-kerrostalo-hanke otti tärkeän askeleen, kun tonttineuvottelujen jälkeen neljä yritystä ilmoitti halukkuudestaan lähteä kehittämään Helsinki-kerrostaloa. Yritykset ovat e-HOUSE Oy, Yrjö ja Hanna -säätiö, Basso Building Systems Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

18.11.2014

Helsinki-kerrostalon oppilastyöt nähtävillä

Helsinki-kerrostalon kehitystyötä varten tehdyt oppilastyöt ovat esillä rakennusvalvonnan palvelupiste Tellingissä. Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin ja Muotoilun laitosten opiskelijat ovat suunnitelleet neljä uutta täydennysrakentamisen konseptia, jotka esitellään lähiviikkoina myös rakennusteollisuuden edustajille jatkotyöstöä varten. Oppilastyöt ovat esillä Tellingissä Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 13, 6.

23.10.2017

Isännöitsijät saivat kurssitodistukset

Kiinkon 56. Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto (AIT®) päättyi 6. lokakuuta todistusten ja stipendien jakoon.

11.10.2018

Tänään valmistui uusia ammatti-isännöitsijöitä

Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutus ja tutkinto (AIT®) alkoi tasan kaksi vuotta sitten 11.10.2016. Koulutus oli jo Kiinkon 58. ammatti-isännöitsijäkoulutus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti