Helsingissä aurataan viikonlopun lumimyräkän jälkiä – asuntokatujen lumitöitä aloitellaan

Lunta satoi viikonlopun aikana runsaasti kaikkialla Helsingissä, mutta eniten pohjoisilla alueilla. Kumpulassa mitattiin 30 cm uutta lunta sitten viime keskiviikon, kun Kaisaniemessä lumikertymä oli 15 cm viikonlopun aikana.

Pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen aurausvuorossa ovat asuntokadut, joiden auraamista on päästy jo aloittelemaan. Työtä kuitenkin vielä riittää, ja maanantaina iltapäivällä osa asuntokaduista ja niiden jalkakäytävistä on edelleen lumen peitossa. Keskustassa kiinteistöt ovat hoitaneet jalkakäytävät hyvään kuntoon.

Pyöräilyn tehostetun talvihoidon harjasuolausreittejä on hoidettu auraamalla runsaan lumentulon johdosta. Useimmilla reiteillä pyöräily sujuu. Ajoradan tasossa olevat pyöräkaistat ovat paikoin vielä auratun lumen peitossa. Samoin osa bussipysäkeistä odottaa vielä lumenpoistoa.

Lumikasoja ajetaan pois vielä monta viikkoa

Katujen lumitilat ovat täynnä, joten sekä ajoradat että jalkakäytävät ja pyörätiet ovat kaventuneet.

− Lunta pitäisi päästä pian ajamaan pois kaduilta. Uusille lumille ei ole enää tilaa, ja näkymät liikenteessä ovat lumikasojen takia huonot, kertoo Helsingin katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Lumenajo aloitetaan, kun kadut on saatu ensin aurattua. Ajankohta vaihtelee alueittain ja siihen vaikuttavat myös mahdolliset tulevat lumisateet.

− Luultavammin lumenajo alkaa lähipäivinä, jos uutta lunta ei tule paljoa. Se tulee kestämään useita viikkoja.

Helsingissä aurattavaa riittää, sillä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2500 kilometriä.

Lähestyvistä kadunpuhdistuksista saa etukäteen tietoa osoitteesta puhdistussuunnitelmat.fi. Autoilija voi samasta osoitteesta myös tilata itselleen muistutustekstiviestin, joka kertoo etukäteen, kun auto on tarpeen siirtää pois aurauksen tieltä. Auraus voi viivästyä paljonkin, mikäli runsaasti autoja joudutaan siirtämään pois tieltä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

7.10.2022

Avustuksilla viihtyisyyttä ja turvallisuutta taloyhtiöön

Suomen Kiinteistölehti esittelee syksyn aikana avustuksia, joita taloyhtiöt voivat hakea. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta saa korjausrakentamisen avustuksia, joilla parannetaan hyvän asumisen edellytyksiä. Avustuksilla voi parantaa esimerkiksi taloyhtiön esteettömyyttä.

vuokra-asuntomarkkina

5.8.2022

Vuokra-asuntomarkkina elpymässä

Vuokra-asuntomarkkinat ovat elpymässä pandemian jälkeen. Vuokrat ovat lähteneet nousuun, vuokra-asuntojen markkinointiajat ovat lyhentyneet ja kysyntä on vahvistunut kesää kohti. Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt samalla tasolla kuin vuonna 2019 ennen pandemiaa.

12.9.2022

Taloyhtiöiden energiakustannukset jyrkässä nousussa

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna jyrkästi. Eniten on noussut sähkön hinta. Kustannusten muutoksissa on suuria eroja kuntien välillä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti