Helsingin hovioikeus tuomitsi kaksi Vesitekno Oy:n johtohenkilöä kilpailumenettelyrikoksesta

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi vantaalaisen Vesitekno Oy:n johtohenkilöä sakkoihin ja korvauksiin kilpailumenettelyrikoksesta. Samaan ratkaisuun oli tullut Helsingin käräjäoikeus vuosi sitten. Hovioikeus kuitenkin alensi korvauksia, joita tuomitut miehet joutuvat maksamaan Bauer Watertechnology Oy:lle.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus katsoi miesten harhaanjohtavasti antaneen ymmärtää, että Bauerin vedenkäsittelylaitteet olisi tutkitusti todettu terveydelle vaarallisiksi. Väitteet esitettiin verkkosivustolla, jonka tunnus oli lähes sama kuin Bauerin tunnus. Tunnuksen oli rekisteröinyt Vesiteknon toimitusjohtaja.

Verkkosivut olivat internetissä useita kuukausia vuonna 2013, kunnes Viestintävirasto peruutti rekisteröinnin.

Hovioikeuden mukaan tuomitut Vesiteknon edustajat olivat jo aiemmin saaneet Säteilyturvallisuuskeskukselta (STUK) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) yksiselitteisen tiedon, etteivät Bauerin laitteet aiheuttaneet terveyshaittoja tai häiriöitä muille sähkölaitteille.

Harhaanjohtavaa tietoa antaessaan miesten on hovioikeuden mukaan täytynyt pitää varmana tai varsin todennäköisenä, että heidän menettelystään aiheutuu väärinkäsityksiä ja vahinkoa Bauerin elinkeinotoiminnalle.

Vesiteknon toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan 50 päiväsakon sakkorangaistukset pysyivät ennallaan. Toimitusjohtajan sakko on 3 000 euroa ja puheenjohtajan 1 600 euroa.

Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus katsoi, että miesten menettelystä on aiheutunut Bauerille korvattavaa vahinkoa. Hovioikeuden mukaan vahingon määrästä oli kuitenkin näyttövaikeuksia, joten vahingonkorvaus puolitettiin. Miehet joutuvat yhteisvastuullisesti maksamaan Bauerille tuoton menetyksestä 50 000 euroa sekä muun muassa liikemaineen menettämisestä ja asiakassuhteiden häiriintymisestä 20 000 euroa. Muutosta ratkaisuun saa hakea korkeimmalta oikeudelta valittamalla vain, jos korkein oikeus erityisillä perusteilla myöntää valitusluvan.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

märkätilaremontti

18.5.2022

Voidaanko märkätilaremontti suorittaa vastikevaroilla?

Eräässä oikeustapauksessa osakkeenomistaja nosti kanteen, sillä yhtiökokouksessa oli päätetty märkätilojen remontista, vaikka osakkeenomistajan omistuksiin ei kuulunut märkätiloja. Tapaus on hyvä muistutus siitä, että kaikki osakkeenomistajat osallistuvat kunnossapitokustannuksiin.

7.3.2022

Taloyhtiö hävisi hovissa rakennusurakoitsijalle

Urakoitsija toteutti asunto-osakeyhtiössä parvekeremontin vuonna 2012. Elokuussa 2017 rakennuksen ylemmän kerroksen parvekkeen oven kohdalta pääsi vettä alemman kerroksen huoneistoon. Asunto-osakeyhtiö teetti vesivahingon vaatimat korjaustyöt toisella urakoitsijalla ja lähti hakemaan oikeusteitse korvauksia parvekeremontin tehneeltä yritykseltä.

katupöly

13.9.2022

Helsinki vähentäisi katupölyä kitkarenkailla

Helsingin kaupunki kannustaa autoilijoita vaihtamaan talveksi nastarenkaiden sijaan kitkarenkaat, jotka tutkimusten mukaan vähentävät katupölyn muodostumista ja melua. Liikenteen aiheuttama katupöly on edelleen merkittävä ilmanlaatuongelma, ja sen pääasiallinen aiheuttaja ovat nastarenkaat.

2.2.2022

Helsinki sallii maalämpökaivojen rakentamisen yleisille alueille ensimmäisenä Suomessa

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta päätti maanantain kokouksessaan sallia maalämpökaivojen rakentamisen kaupungin omistamille yleisille alueille, mikäli tila taloyhtiön omalla tontilla ei riitä. Päätöksen taustalla on edullisen maalämmön kasvava kysyntä sekä maalämmön ilmastoystävällisyys, joka vastaa kaupungin tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2030 mennessä. Ensisijaisesti kaivot tulee rakentaa taloyhtiön omalle tontille niin, että ne sijaitsevat yli 7,5 metrin päässä kaupungin viheralueen, […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti