Helmikuun Kiinteistölehti pohtii palvelujen muotoilua

Isännöinti ja kiinteistönhuolto ovat palveluita, joihin tuhannet kerros- ja rivitalojen asukkaat turvautuvat päivittäin – usein sitä huomaamatta. Palvelumuotoilu ja yhdessä kehittäminen parantavat arjen palveluita entisestään.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden helmikuun numero. Isännöinnin palvelumuotoilusta ja kiinteistönhuollon toiminnanohjauksesta kertovat Mervi Ala-Prinkkilän artikkelit.

Yhtiökokouksiin alkavat jo valmistautua niin taloyhtiöiden hallitukset, isännöitsijät kuin toivottavasti myös osakkaat. Perustietoa aiheesta antaa artikkeli Kohti hyvää yhtiökokousta. Samaa aihetta havainnollistaa myös helmikuun Infografiikka.

Uuteen kerrostaloon muuttaminen ja sen vuositarkastus ovat tarkkaa puuhaa. Mitä kaikkea osakkaiden ja tuoreen hallituksen on huomioitava? Tästä kertoo Jukka Sirenin artikkeli Uudiskohteiden tarkastukset.

Lasten leikkipaikat ja aikuisten ulkokuntoiluvälineet on hyvä sijoittaa riittävän etäälle toisistaan, etteivät lapset kiipeile aikuisten leuanvetotangossa ja satuta itseään. Toki myös aikuisten laitteille on nykyisin EU-standardi, kertoo asiantuntija Esa Junttila.

Toistuvat vesivahingot saivat muusikko ja tuottaja Harri Anderssonin lähtemään mukaan taloyhtiön hallitustyöskentelyyn. Hän rohkaisee siihen muitakin – ei siihen kiinteistö- tai rakennusalan koulutusta välttämättä tarvita!

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.2.2022

Helmikuun Kiinteistölehti suuntaa kohti yhtiökokousta

Yhtiökokousaika lähestyy. Kuinka tärkeään tapahtumaan tulisi valmistautua? Helmikuun Suomen Kiinteistölehdessä kokenut taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tiina Rantela antaa vinkkinsä osakkaalle ja hallituksen jäsenelle.

26.1.2022

Nuohousuudistus on sujunut ennakoidusti – palveluja käytetään entiseen tapaan

Sisäministeriön tekemän tuoreen selvityksen mukaan nuohouspalveluja on ollut saatavilla riittävästi ja rakennusten omistajat käyttävät palveluja entiseen tapaan. Omakotiliiton vuoden 2021 kyselytuloksien mukaan nuohouksen toteutuminen on vuoden 2019 tasolla. Lisäksi nuohouspalvelujen käyttäjät ovat olleet yleensä tyytyväisiä saamaansa palveluun.

14.3.2022

Isännöintipalvelujen laskutus on taloyhtiöille epäselvää

Yli kolmannes taloyhtiöistä on Kiinteistöliitto Uusimaan selvityksen mukaan törmännyt ongelmiin isännöintipalvelujen laskutuksessa. Runsaasta avoimesta palautteesta käy ilmi, että vastaajat pitivät erityisen hankalina kuukausipalkkion lisäksi laskutettavia niin sanottuja erillisveloitettavia töitä. Helmikuussa päättyneeseen kyselyyn vastasi 2005 taloyhtiön edustajaa Uudenmaan alueelta.

isännöinti keskittyy

22.9.2022

Isännöinti keskittyy – etu vai haitta?

Isännöinti on Suomessa perinteisesti ollut hyvin pirstaloitunutta ja isännöintiyritykset pieniä. Viime vuosina alalla on tapahtunut selkeää keskittymistä, kun isoimmat yritykset hakevat kasvua yritysostoin. Siksi taloyhtiön kannattaa olla tarkkana isännöitsijän vaihtuessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti