Hallituksen pieni tilinpäätösopas

Taloyhtiön hallitus vastaa viime kädessä siitä, että yhtiön tilinpäätös on laadittu asianmukaisesti ja huolella. Laki antaa määräyksiä tilinpäätöksestä ja sen sisällöstä, mutta koska isännöitsijä tai joku muu ulkopuolinen tekee usein tilinpäätöksen, hallitus tuntee nuo määräykset turhan harvoin.

Suositusta Hallituksen pienestä tilinpäätösoppaasta on ilmestynyt vastikään 2. painos. Oppaassa on huomioitu kirjanpitolain 1.1.2016 voimaan tulleet muutokset.

Opas auttaa lukemaan ja tulkitsemaan taloyhtiön tilinpäätöstä. Se esittelee tilinpäätöksen asiakirjat ja kertoo, mitä ne sisältävät. Jokaisesta asiakirjasta on tehty erillinen tarkistuslista tärkeistä asioista, jotka hallituksen jäsenen tulee niistä tarkastaa. Opas selvittää myös, mitä vaatimuksia laki asettaa tilinpäätökselle. Oppaan avulla lukija pystyy arvioimaan tilinpäätöksen asianmukaisuutta.

Opas on tarkoitettu hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille. Se sopii myös osakkaille, jotka haluavat valmistautua hyvin yhtiökokoukseen ja seurata, miten yhtiön varoja käytetään.

Oppaan on kirjoittanut KTM Antti Suulamo, joka työskentelee BDO Oy:ssä verotuksen ja kirjanpidon asiantuntijana. Oppaan on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Lue lisää oppaasta ja tilaa!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön hallitus

25.5.2022

Uuden hallituksen toimintatavat selviksi heti hallituskauden alussa

Kun taloyhtiöön on valittu uusi hallitus, se kokoontuu järjestäytymiskokoukseen. Siellä kannattaa sopia pelisäännöistä, viestinnästä ja uusien jäsenten perehdyttämisestä.

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Hyvä suunnittelu takaa hyvän hallintotavan

Yhtiökokoukset on pidetty ja taloyhtiön uusi hallitus valittu. Ennen toimiin ryhtymistä hallituksen kannattaa suunnitella toimintaansa. Se helpottaa päätöksentekoa ja isännöitsijän kanssa kommunikointia.

20.4.2022

Taloyhtiön hallitustyöskentelystä maksetut palkkiot ovat maltillisia – tyydyttää suurinta osaa

Kokouskohtainen palkkio on yleisin vaihtoehto hallitustyöskentelykorvaukseksi taloyhtiöissä, selviää Kiinteistöliiton jäsenkyselystä. Hallituksen puheenjohtaja saa keskimäärin sadan euron korvauksen jokaisesta kokouksesta. Toiseksi yleisin vaihtoehto, vuosipalkkio, on mediaaniltaan 370 euroa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti