Hallituksen pieni tilinpäätösopas

Taloyhtiön hallitus vastaa viime kädessä siitä, että yhtiön tilinpäätös on laadittu asianmukaisesti ja huolella. Laki antaa määräyksiä tilinpäätöksestä ja sen sisällöstä, mutta koska isännöitsijä tai joku muu ulkopuolinen tekee usein tilinpäätöksen, hallitus tuntee nuo määräykset turhan harvoin.

Suositusta Hallituksen pienestä tilinpäätösoppaasta on ilmestynyt vastikään 2. painos. Oppaassa on huomioitu kirjanpitolain 1.1.2016 voimaan tulleet muutokset.

Opas auttaa lukemaan ja tulkitsemaan taloyhtiön tilinpäätöstä. Se esittelee tilinpäätöksen asiakirjat ja kertoo, mitä ne sisältävät. Jokaisesta asiakirjasta on tehty erillinen tarkistuslista tärkeistä asioista, jotka hallituksen jäsenen tulee niistä tarkastaa. Opas selvittää myös, mitä vaatimuksia laki asettaa tilinpäätökselle. Oppaan avulla lukija pystyy arvioimaan tilinpäätöksen asianmukaisuutta.

Opas on tarkoitettu hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille. Se sopii myös osakkaille, jotka haluavat valmistautua hyvin yhtiökokoukseen ja seurata, miten yhtiön varoja käytetään.

Oppaan on kirjoittanut KTM Antti Suulamo, joka työskentelee BDO Oy:ssä verotuksen ja kirjanpidon asiantuntijana. Oppaan on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Lue lisää oppaasta ja tilaa!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

9.1.2019

Vuoden 2018 lakipähkinät

Tähän artikkeliin on koottu kaikki Suomen Kiinteistölehdessä vuonna 2018 julkaistut lakipähkinät. Tilintarkastaja vai toiminnantarkastaja? Heinäkuussa 2010 muuttunut asunto-osakeyhtiölaki toi kokonaan uuden käsitteen asunto-osakeyhtiömaailmaan – toiminnantarkastus ja toiminnantarkastaja.

28.5.2015

Taloyhtiön hallituksen kokous

Hallitustyöskentelyn joustava sujuminen edellyttää päätöksiä monista kokousteknisistä asioista. Näistä on hyvä päättää hallituksen ensimmäisessä kokouksessa eli niin sanotussa järjestäytymiskokouksessa, joka on syytä pitää heti hallituksen valinneen yhtiökokouksen jälkeen. Järjestäytymiskokouksessa hallitus valitsee puheenjohtajan ja mahdollisen varapuheenjohtajan, mikäli yhtiökokous ei ole valinnut ko.

16.7.2018

5 virallista suositusta hallituksen toimintaan

Jokaisella taloyhtiöllä on hallitus, joka vastaa yhtiön hallinnosta sekä kiinteistönpidon ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallituksen toimintaperiaatteista määrätään asunto-osakeyhtiölaissa melko suppeasti. Hallituksen kannattaakin tukeutua toiminnassaan viralliseen Taloyhtiön hyvä hallintotapa 2016 -suositukseen.

9.6.2015

Taloyhtiön hallitus, tarkistitko tilinpäätöksen?

Taloyhtiöiden tilinpäätökset laaditaan yleensä keväisin. Vaikka tilinpäätöksen laatisi isännöintiyritys tai tilitoimisto, taloyhtiön hallitus on viime kädessä vastuussa sen paikkansapitävyydestä. Hallituksen tulee siksi tarkistaa tilinpäätös ennen sen allekirjoittamista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti