Habitare uudistui

Habitare ja samanaikaiset tapahtumat Antiikki, ArtHelsinki, ValoLight ja HifiExpo houkuttelivat Messukeskukseen alustavien tietojen mukaan 51 600 kävijää. Habitare on Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma. Habitare järjestetään seuraavan kerran vuoden kuluttua 13.–17.9.2017.
– Oli ilo kulkea uudistuneissa halleissa ja todeta, että ympärillä oli todella tyytyväisiä kävijöitä ja yrityksiä. Olemme iloisia, että asiakkaamme uskoivat muutokseen ja yhteistyöhön tapahtumien rakentamisessa, ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna kehuu.

Habitare-messujen kävijöille tehdyn tutkimuksen perusteella 39 % kävijöistä on suunnittelemassa pientä päivitystä kodin ilmeeseen seuraavan kahden vuoden aikana. 30 % arvioi tekevänsä isompia muutoksia kodin sisustuksen uusimiseksi ja reilu neljännes suunnittelee uusien kalusteiden hankkimista. Habitare-messut tuki hankintapäätöksiä, sillä lähes puolet hankintoja tehneistä teki päätöksen hyvän messutarjouksen perusteella.

36 % vastaajista kertoo, että omassa sisustamisessa seuraavan viiden vuoden aikana näkyvä trendi on selkeys. Seuraavaksi eniten arvioitiin, että omassa sisustuksessa ja hankinnoissa näkyvät laadukkuus, kotimaisuus ja luonnonläheisyys. Luonnonläheisyys ja ekologisuus olivat myös viime vuonna tärkeimmiksi sisustamiseen vaikuttaviksi trendeiksi.

Kansainvälisen Ystävän valinnat

Habitare-messujen Kansainvälinen Ystävä Alice Rawsthorn poimi omat suosikkinsa messujen tarjonnasta. Rawsthorn valitsi kiinnostavimmaksi materiaaliksi Kitzen Oy:n pinnoitetun kuparin, mielenkiintoisimmaksi ilmiöksi huonekaluliike Plootun Buy Back -konseptin ja parhaimmaksi konseptiksi Fasetin Hiort af Ornäsin huonekalujen uustuotannon. Mielenkiintoisimman tuotteen Alice Rawsthorn löysi EcoDesign-erikoisnäyttelystä (Yuka Takahashin ADB&B multifunctional furniture) ja parhaimmat osastot olivat Rawsthornin mielestä Matri, Marimekko, Yhes ja Gymstick International. Next-teemaan liittyväksi osastoksi Rawsthorn valitsi Arkkitehtuurimuseon osaston.

Kuva: Martti Järvi/Messukeskus

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuinrakennusten energia-avustus

21.12.2022

Asuinrakennusten energia-avustus jatkuu ensi vuonna

Valtioneuvosto on antanut asetuksen asuinrakennusten energia-avustusten jatkamisesta vuonna 2023. Avustusta voi hakea monenlaisiin hankkeisiin, mutta ehtona on energiatehokkuuden huomattava parantuminen. Avustusten rahoittamilla energiaremonteilla saavutetaan merkittävät säästöt niin taloudellisesti kuin energiakulutuksessakin.

taloyhtiön verotuspäätös

12.10.2022

Keskuskauppakamari: Kiinteistömarkkinat hiljenevät

Korkojen nousu ja epävarmuus haastavat asuntomarkkinoita ja hyydyttävät kauppaa. Romahdusta ei silti ole odotettavissa, arvioidaan Keskuskauppakamarista.

linjasaneeraukseen

13.4.2023

Suomen Kiinteistölehti perehtyy huhtikuussa linjasaneeraukseen

Huhtikuun Kiinteistölehdessä seurataan linjasaneerauksen edistymistä ja asbestinpurkua. Taloyhtiö 2023 -tapahtumassa esiintyvä Kerttu Kotakorpi kannustaa taloyhtiöitä varautumaan ilmastonmuutokseen ajoissa. Asiantuntija kertoo, miksi vesimittari voi näyttää väärää lukemaa.

jälleenvuokraus

27.6.2023

Vuokralainen, huomioi nämä suunnitellessasi jälleenvuokrausta

Vuokralainen voi jälleenvuokrata kotinsa lyhyeksi ajaksi, kunhan vuokraukseen on saatu vuokranantajan lupa. Puolet asunnosta voi jälleenvuokrata myös ilman vuokranantajan lupaa, mutta koko asunnon jälleenvuokraukseen tarvitaan aina lupa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti