Habitare-suunnittelukilpailun finalistityöt on valittu

Habitare-suunnittelukilpailun finaalin valittiin neljä työtä. Habitare-messut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Tämänvuotisen Habitare-suunnittelukilpailun teema ”Tête-à-Tête” kutsui kilpailijat suunnittelemaan kahden ihmisen kohtaamiselle sopivan paikan, tilan tai kalusteen. Ensimmäisen vaiheen tuomaristo valitsi 40 kilpailuun lähetetystä ehdotuksesta finaaliin neljä työtä, jotka muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Finaaliin valitut työt ovat Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden suunnittelemia.

– Kilpailun lähtökohta on alusta alkaen ollut laatia sellainen suunnittelutehtävä, jonka puitteissa arkkitehtuuria, sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua sekä muotoilua opiskeleville nuorille on tilaisuus toteuttaa rohkeita ennakkoluulottomia ja taiteellisesti korkeatasoisia ratkaisuja. Kilpailu on tuonut julkisuutta nuorille suunnittelijoille ja tarjonnut heille poikkeuksellisen madollisuuden tavata henkilökohtaisesti alansa kansallisia ja kansainvälisiä huipputekijöitä, kertoo ensimmäisen vaiheen tuomaristoon kuulunut Aalto-yliopiston yliopistonlehtori Martin Relander.

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomariksi on kutsuttu saksalainen muotoilija ja Diez Officen perustaja Stefan Diez.

Habitare-suunnittelukilpailun finalistit vuonna 2019: Kaksin (Mira Järvinen), Keveä (Eveliina Juuri ja Heikki Konu), Gulf of Reed (Kadri Kallaste ja Pinja Koskelin) ja Palikat (Erik Lindahl).

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Voittajatyö julkistetaan Habitaren avajaispäivänä. Habitare-suunnittelukilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron stipendin.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

15.5.2018

Habitaren asukaspihojen suunnittelukilpailun neljä finalistia on valittu

Habitaren ja Aalto-yliopiston Habitare-suunnittelukilpailussa etsittiin tuoreita ideoita kerrostalokortteleiden asukaspihojen yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja kohtaamistilojen toteuttamiseen. Kilpailun finaalivaiheeseen valittiin neljä työtä, jotka esitellään Habitaressa. Kilpailun kumppanina on Bonava Suomi Oy.

12.9.2016

Habitare uudistui

Habitare ja samanaikaiset tapahtumat Antiikki, ArtHelsinki, ValoLight ja HifiExpo houkuttelivat Messukeskukseen alustavien tietojen mukaan 51 600 kävijää. Habitare on Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma. Habitare järjestetään seuraavan kerran vuoden kuluttua 13.–17.9.2017.

28.5.2015

Isännöintiyrityksen valitseminen

Nykyinen asunto-osakeyhtiölaki (1599/2009, AOYL) poikkeaa vanhasta siltä osin, että nykyinen sallii rekisteröidyn yhteisön, käytännössä isännöintiyrityksen, valitsemisen isännöitsijäksi. Aiemman lain perusteella isännöitsijäksi voitiin valita vain luonnollinen henkilö. Vaikka nykyinen asunto-osakeyhtiölaki on tullut voimaan 1.7.2010, on voimaanpanolaissa todettu, että yhteisön valitseminen isännöitsijäksi tulee mahdolliseksi vasta kun valtioneuvoston asetuksella on tästä säädetty.

16.6.2017

Suomalaista designia löytyy lähes jokaisen kotoa

Lähes kaikilla suomalaisilla on kotimaista designia kodeissaan, käy ilmi Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Eniten designia löytyy sosiaalisista tiloista, kuten olohuoneesta, keittiöstä ja ruokailutilasta. Vähiten designiin panostetaan lastenhuoneessa, terassilla ja takkahuoneessa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti