Graffiti seinässä? Toimi näin

graffiti

Yhä suurempi joukko taloyhtiöitä tuskailee toistuvan graffitinpoiston aiheuttaman vaivan ja kustannusten takia. Toimintaohje on selkeä: tee aina rikosilmoitus, poista töhry mahdollisimman nopeasti ja suojaa pinta.

Ilkivaltatöhriminen lisääntyy varsinkin pääkaupunkiseudulla. Graffiteista tehdään mahdollisimman vaikeasti poistettavia ja niitä töhritään vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin. Niitä tehdään erityisesti sulan maan aikaan ja usein samoille paikoille, kertoo Tapio Helmimäki julkisivupuhdistuksia tekevästä Delete Finland Oy:stä.

Taloyhtiön ei ole järkevää tilata graffitin poistoa päivystystyönä: 1–2 päivän sisällä tehty puhdistaminen on jo edullisempaa. Ammattilaisten käyttämistä puoltaa, että heillä on kokemusta sekä oikeat työkalut ja kemikaalit puhdistamiseen.

Artikkeli on tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Suomen Kiinteistölehden tilaajana saat lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin. Sinun tarvitsee vain luoda käyttäjätunnus ja kirjautua sisään! Oletko Kiinteistöliiton jäsen? Ota etu käyttöösi tästä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

talousarviossa

9.3.2023

Taloyhtiön toiminnantarkastajalle apua tarjolla

Kevään yhtiökokouksissa valitaan taloyhtiöille toiminnantarkastajia. Osalle heistä voi valinnan hetkellä olla epäselvää, mitä kaikkea tehtävä sisältää.

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.