Finncont laajentaa älykkäisiin ympäristötuotteisiin

Muovi- ja metallituoteyritys Finncont on laajentanut toimintaansa voimakkaasti ympäristöliiketoimintaan. Yritys ennakoi kiertotalouden kasvua ja kehittää ympäristötuotteiden älyominaisuuksia. Tähtäimessä ovat erityisesti kansainväliset markkinat.

Virroilla sijaitseva Finncont Group Oy osti jäte- ja ympäristöhuoltotuotteiden myyntiin ja markkinointiin erikoistuneen Flaaming Oy:n vuonna 2017. Perheyhtiö Flaamingin nimi muuttui helmikuussa Finncont Ympäristötuotteet Oy:ksi. Yritys työllistää jo yli 150 henkilöä Virroilla ja Lahdessa.

Finncont tähtää kansainväliseen kasvuun ympäristönhuoltotuotteilla, myös teollisuuden tarpeisiin. Maailmalta tavoitellaan liikevaihdon tuplausta vuoteen 2020 mennessä.

– Päämarkkina-alueemme on koko Itämeren alue ja tällä hetkellä yli kolmannes 28 miljoonan euron liikevaihdostamme menee vientiin, sanoo Finncontin toimitusjohtaja Jyri Partanen.

Lahtelaisen perheyhtiö Flaamingin nimi muuttui Finncont ympäristötuotteet Oy:ksi. Sen tuotteet ovat tuttuja kaikille suomalaisille: esimerkiksi siirtolavat, taloyhtiön katoksesta löytyvät 240-litraiset jäteastiat, kaupunkien katukuvassa näkyvät metalliset roskikset ja markettien takapihojen Rinki-ekopisteet.

Partanen näkee ympäristötuotteiden bisneksessä valtavan kasvupotentiaalin. Sitä vauhdittavaa muun muassa EU:n syntypaikkalajitteluun velvoittava jätteenkäsittelydirektiivi. Matkalla kohti älykästä kiertotaloutta esimerkiksi IoT-ratkaisut jätehuollossa arkipäiväistyvät.

Älykkäissä ympäristötuotteissa erilaiset täyttöastetta seuraavat anturit ja jäteastioiden paikannukseen ovat luontevia ensimmäisiä askeleita. Jatkossa lisäarvoa voidaan luoda monilla muillakin tavoin.

– Esimerkiksi Ruotsissa nopeasti yleistyvä trendi on kulunvalvonta roskakatoksissa, eli kontrolloidaan kenen jätteitä sinne voi tuoda. On vain ajan kysymys, että jätemaksut voidaan jyvittää vesimaksujen tai sähkölaskujen tapaan kullekin asukkaalle sen mukaan, paljonko he ovat jätettä tuottaneet, Partanen visioi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

esteettömyyskartoitus

4.1.2023

Esteettömyyskartoitus osaksi remonttia

Lainsäädäntö edellyttää esteettömyyden huomioimista linjasaneerauksen ja muiden isojen remonttien yhteydessä. Asiantuntija auttaa kartoittamaan, mitä remontissa pitäisi huomioida.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Ville Valkonen / Kokoomus

Kokoomuksen Ville Valkosen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Anders Adlercreutz / RKP

RKP:n Anders Adlercreutzin vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti