Fabege sai Ruotsissa edullisempaa lainaa vihreälle hankkeelle

Iso ruotsalainen kiinteistöomistaja Fabege Ab on sopinut Danske Bankin kanssa lainasta, jonka ehdot ovat edullisemmat Fabegen hankkeen ympäristöystävällisyyden takia.

Danske Bankin vanhempi asiakkuusvastaava Karin Blomstrand kertoi Fastighetstidningenille, että Fabegen liiketoimintaidea kestävän kaupunkikehityksen luomisesta oli motiivina uuden, ”vihreän” pankkilainan kehittämiselle. Fabegen talousjohtaja Åsa Lind ei kerro, miten paljon tavanomaista edullisempi korko oli kyseessä, mutta sanoi Fastighetstidningenille olevansa tyytyväinen lainaehtoihin.

Fabegen tavoitteena on, että koko sen kiinteistökannalla on ympäristösertifikaatti vuonna 2018. Samalla on tavoitteena, että myös rahoitus olisi vihreää, eli että pankit kehittävät ympäristöasiat huomioivia lainoja.

Lue alkuperäinen juttu Fastighetstidningenistä.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.10.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kierrättäminen siirtyi joensuulaisissa taloyhtiöissä 2020-luvulle

Kahdessa joensuulaisessa taloyhtiössä siirryttiin yhteiseen syväkeräysjärjestelmään. Uuden jätepisteen myötä kierrättäminen monipuolistui.

Molok

liikunnallisten apuvälineiden

11.1.2023

Missä sähkömopoa voi säilyttää?

Yhdenvertaisuuslain mukaan taloyhtiön tulisi tarjota mahdollisuus liikunnallisten apuvälineiden säilytykseen ja lataukseen yhtiön varastotiloissa. Mikäli säilytystila on määritelty paloturvallisuuden kannalta turvattomaksi, taloyhtiö ei voi sallia apuvälineiden latausta.

3.10.2022

Isot työkalut käyttöön lainaamalla

Kymmenen helsinkiläistä taloyhtiötä kokeilee yhteistä tavaralainaamoa, josta voi noutaa tarvitsemansa laitteen lainaan sovelluksen avulla. Muun muassa höyrypuhdistimen ja tekstiilipesurin lainausmahdollisuus on kiinnostanut asukkaita.

vanha hevostalli

18.11.2022

Vanha hevostalli muuttui asunnoiksi

Helsinkiläisen taloyhtiön sisäpihalla on vanha hevostalli, joka on muutettu asuinkäyttöön. Talli oli jo purku-uhan alla, mutta Helsingin kaupungin suojelu pelasti sen. Uudistetussa tallissa on säilytetty yli sadan vuoden takainen henki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti