EU on hyvä ympäristö pohjoismaisille kiinteistönomistajille

EU on iso yhtenäinen pelikenttä EU:n sisäisille kiinteistöalan toimijoille, totesi European Property Federation EPF:n pääjohtaja Michael MacBrien eilen Suomen Kiinteistöliiton 110-vuotisjuhlan seminaarissa Marina Congress Centerissä Helsingissä. Lue uutinen seminaarista.

Monet kiinteistöalalla toimivat pitävät EU:ta itsestäänselvyytenä. He uskovat, että vapaudet, joista he nauttivat, ovat luonnollinen osa maailmantaloutta. Todellisuus on kuitenkin toinen, sanoi MacBrien.

Kiina ja Australia suojaavat jo kiinteistömarkkinoitaan. Ja kuka tietää, etteikö ”USA:n ylin kiinteistökehittäjä” tule tekemään samoin? Vain EU on nyt turvallinen ympäristö, koska se on lain voimalla ankkuroitu neljään vapauteen: pääoman, palveluiden, tavaroiden ja ihmisten vapaaseen liikkumiseen. Kaikki neljä ovat perustavanlaatuisen tärkeitä kiinteistöalalle, MacBrien sanoi.

EU:n jäsenmaatkin voivat toki pitää EU:n ulkopuoliset poissa julkisista hankinnoista ja myös rakennustarvikkeiden ja -tuotteiden virtaa voidaan kontrolloida, MacBrien muistutti. Samoin voidaan estää rakentajia palkkaamasta EU:n ulkopuolisia työntekijöitä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sisäilmaselvitys

9.11.2023

Sisäilmaselvitys alkaa havainnosta

Jos asukas kokee sisäilman huonoksi, täytyy tehdä sisäilmaselvitys. Selvityksen teossa auttaa THL:n kehittämä toimintamalli sisäilmatilanteiden selvittämiseen. Tärkeintä on kuitenkin ehkäistä ongelmia hyvällä kiinteistönpidolla.

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

isännöintipalkkioiden muutokset

22.9.2023

Isännöintipalkkioiden muutokset käsiteltävä taloyhtiön hallituksessa

Isännöintiyrityksen hinnankorotusesitys täytyy käsitellä taloyhtiön hallituksessa ja kirjata päätös pöytäkirjaan. Isännöintipalkkioiden muuttaminen on sopimusasia, joten hintojen muutos vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti