Espoon geolämpölaitos valmis myös taloyhtiöihin

Espooseen rakennettu 1,3 kilometrin syvyinen geolämpölaitos on tekniikaltaan valmis tuottamaan lämpöä sopivan kokoiseen kohteeseen. Tarpeeksi suuri kohde olisi useamman kerrostalon muodostama taloyhtiö tai tehdas, kirjoittaa Iltalehti.

Geolämpöyhtiö QHeatin operatiivinen johtaja Mikael Maksimow kertoo Espoon Koskelossa sijaitsevan geolämpölaitoksen olevan valmis siihen, että yhtiö voi porata reiän kerrostaloalueelle ja toteuttaa lämmitysremontin taloyhtiöön.

Koskelon lämpökaivo on hankkeena ainutlaatuinen. Vastaavia, maankuoren lämpöä käyttäviä, syviä lämpökaivoja ei teknologiajohtaja Rami Niemen tiedon mukaan löydy muualta. Passiivista maalämpöä hyvödyntävä lämpökaivo on paikasta riippumaton, sillä lämpö siirtyy kaivoon johtumalla, eikä tekniikka vaadi erityistä lämmönlähdettä, Niemi sanoo.

QHeat suunnittelee kahta vastaavaa projektia muualle Etelä-Suomeen.

Lue lisää täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.6.2018

Aiotko ryhtyä poistamaan sammalta, levää tai hometta?

Usein pintojen puhdistukseen sammaleesta, homeesta tai levästä riittää vain harjaaminen tai painepesurin käyttö. Jos kuitenkin käytät kemikaaleja tehostamaan puhdistusta, muista suojautua asianmukaisesti ja huolehdi siitä, ettei ympäristö saastu haitallisilla kemikaaleilla. Pakkauksessa oleviin varoitusmerkintöihin on syytä tutustua huolella ja valmisteita on käytettävä valmistajan ohjeiden mukaisesti!

8.3.2017

Talonrakentaminen vilkastunut Helsingissä

Talonrakentaminen oli keskimääräistä vilkkaampaa Helsingissä vuonna 2016. On myös odotettavissa, että rakentaminen jatkuu vilkkaana. Vuonna 2016 toimitiloille ja asuntorakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kerrosala oli noin 726 000 kerrosneliömetrillään 2010-luvun suurin.

6.2.2019

Tulisijojen metallisissa yhdysputkissa paloturvallisuusriski

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) löysi metallisten yhdysputkien suojaetäisyyksissä paloturvallisuusriskin aiheuttavia puutteita. Yhdysputki on putki, jolla liitetään yhteen hormi ja tulisija, esimerkiksi kiuas, pata tai kamiina. Tukes asetti kahden eri valmistajan yhdysputkia myyntikieltoon.

16.6.2017

Espoon Asunnoille tunnustusta energiatehokkuustyöstä

Espoon Asunnot on saanut kunniamaininnan ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnastaan sekä tunnollisesta sitoutumisestaan Kiinteistöalan vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Energiaviraston ja Motivan myöntämän kunniamaininnan vastaanotti Espoon Asuntojen kiinteistöjohtaja Jaakko Kammonen Finlandia-talolla 15.6. järjestetyn Energiatehokkuussopimusten juhlaseminaarin yhteydessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti