Energiansäästöviikko 20 vuotta

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.-15.10.2017 jo kahdettakymmenettä kertaa. Juhlavuotta tahdittaa Energiansäästötanssi-haaste, johon kutsutaan kaikki Suomen työpaikat, oppilaitokset ja koulut. Kampanja tavoittaa tänä vuonna ennätysmäärän suomalaisia viettäjiensä kautta. Jo nyt osallistettavien määrä hipoo 400 000:ää.

Energiansäästö on vakava asia, mutta nyt on aihetta juhlaan. Suomalaisten energiansäästösaavutuksia ja 20-vuotista Energiansäästöviikkoa juhlitaan tänä vuonna rempseästi energiansäästötanssilla. Viettäjät voivat tehdä omat versionsa tai napata valmiin koreografian ja musiikin sekä haastaa omalla tanssivideollaan vaikkapa yhteistyökumppanit mukaan.

– Hauskat liikkeet muistuttavat helpoista arjen energiateoista. Suosittelemme lämpimästi kaikille työpaikoille kevyttä taukojumppaa energiansäästötanssin hengessä, Energiansäästöviikkoa koordinoivasta Motivasta kampanjapäällikkö Elina Ovaskainen kannustaa.

Energiansäästötanssin ohjeet ja tukimateriaalit löytyvät Motivan verkkopalvelusta. Sosiaalisessa mediassa videoiden hastag on #energiansäästötanssi. Kampanjan oma video Motivan Youtubessa: https://youtu.be/06bj9sYRPrQ ja samoin Motivan oma haastetanssi: https://youtu.be/3GV6vpF0DEY

Yhä ajankohtainen Energiansäästöviikko

Vuosistaan huolimatta Energiansäästöviikko on yhä ajankohtainen. Maailma ympärillämme muuttuu entistäkin nopeammin ja perusteellisemmin. Sähkön, lämmön ja veden säästämisen rinnalle nousee uusia aiheita uusiutuvan energian käytöstä ja pientuotannosta ruokahävikkiin ja liikkumisesta materiaalien kestävään käyttöön.

– Kahdessakymmenessä vuodessa energiankäyttö on tehostunut valtavasti. Yrityksillä ja kunnilla on kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, ja energian tehokas käyttö on edelleen yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta. Uudet teknologiat tulevat sähköautojen, aurinkopaneelien ja automaation myötä myös koteihin, joten opittavaa riittää pitkäksi aikaa, Elina Ovaskainen sanoo.

Lisätietoja Energiansäästöviikosta Motivan nettisivuilta

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Milloin ja miksi ulkoverhous kannattaa maalauttaa?

Ulkoverhouksen kuntoon ja maalaukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten sääolosuhteet, pohjatyöt ja maalin ominaisuudet. Myös maalausurakan toteuttajalla on merkitystä.

Sorcolor Oy

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

putkiremontti lämmitys

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Putkiremontti siirtyi, lämmitys alkoi toimia

Kun kahteen taloyhtiöön asennettiin ennakoivasti Bauer-vedenkäsittelylaite, putkistot puhdistuivat ja lämmönkulutus alkoi laskea. Bauerin toiminta perustuu nanokupliin, jotka syntyvät sähkömagneettisen vedenkäsittelyn tuloksena.

Bauer Solutions Oy

vaihtaa huoneisto-ovet

3.2.2023

Olisiko aika vaihtaa huoneisto-ovet?

Kerrostalojen huoneisto-ovet eivät ole ikuisia. Kun ovi muuttuu salmiakin muotoiseksi ja päivä alkaa paistaa sen raoista, on aika vaihtaa ovi uuteen. Ovien uusiminen kannattaa erityisesti paloturvallisuuden ja äänieristyksen takia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti