Energialaskuja ja omaa sähköä

Mihin taloyhtiön kiinteistösähkö kuluu ja voisiko sitä tuottaa itse? Ovatko sähköautot tulevaisuudessa taloyhtiön varavoimana?  

Suomen Kiinteistölehden syyskuun numero ilmestyy perjantaina 7.9. Kiinteistösähkön suurimpia rohmuja paljastaa Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy. Aurinkoenergialla voi kattaa osan kiinteistösähköstä, kertoo esimerkin voimalla Jukka Sirenin artikkeli. Sähköautot ja niiden lataus taloyhtiön parkkipaikalla ovat aiheena sekä laajassa artikkelissa että syyskuun Oikeustapauksessa.

Asumismenot kasvavat, mutta onneksi ensi vuonna melko maltillisesti. Asiaa ovat tutkineet ekonomistit Lauri Vuori ja Jukka Kero. Uusien taloyhtiöiden lainakannan kasvua pohtii puolestaan Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.

Muka välttämättömien uusien sähköasennusten ja muiden remonttien huijausmyyntiä harjoitetaan varsinkin omakotiasukkaille ja rivitaloyhtiöille. Tästä varoittaa Kari Leponiemi.

Syyskuun Kiinteistölehdessä on myös 23-sivuinen Isännöinnin erikoisliite. Kolme kilpailevaa isännöintiyritystä löi hynttyyt yhteen Uudessakaupungissa. Tulevaisuuden haasteisiin vastaa nyt uusi yritys, jonka alkuvaiheista kertoo artikkeli ”Uusi tuttu”.

Aina kasvu ei ole tervettä isännöintialallakaan. Sumeat laskutusperusteet eivät ole oikea tie vaurastumiseen millään alalla, toteaa Tom Siljamäki. Liitteessä kerrotaan myös muun muassa isännöitsijöiden täydennyskoulutuksesta ja ISA-auktorisoinnista.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

sähköauto paloturvallisuus

27.11.2023

Kuukauden kasvo: Paloturvallisuutta sähköautojen lataukseen

Sähköautopalot voivat lisääntyä autokannan vanhetessa. Erityisen hankalasti sammutettavia palot ovat maanalaisissa pysäköintitiloissa. Siksi taloyhtiöiden parkkihallien paloturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota.

pesutupa

19.10.2023

Energiatehokkuutta pyykkitupaan

Helsinkiläisen As Oy Kiholinnan pesutupa uusittiin ajanmukaisemmaksi. Seinät ja katto maalattiin ja vanhan pesukoneen rinnalle hankittiin kaksi uutta pesukonetta ja kuivausrumpu. Nyt mahdollisimman moni asukas voi käyttää pyykkitupaa silloin, kun heille sopii.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

energiayhteisö

26.9.2023

Energiayhteisö tuo säästöä osakkaan sähkölaskuun

Vantaalaisen As Oy Rautaluhdin katoille rakennettiin aurinkovoimala, jonka tuottamaa energiaa käytetään taloyhtiön sähkönkulutuksen kattamiseen. Ylijäämäenergia jaetaan osakkaiden kesken. Jakaminen onnistuu paikallisen verkkoyhtiön perustaman virtuaaliverkon kautta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti