Energia-assari opastaa taloyhtiöitä energiatehokkuudessa

Motiva on julkaissut Energia-assarin, joka opastaa taloyhtiöitä energiatehokkuuden parantamisessa. Palvelu vastaa esimerkiksi lämmitykseen ja ilmanvaihtoon, energia-avustuksiin ja energiatodistuksiin liittyviin kysymyksiin sekä ohjaa kysyjät tarkemman tiedon lähteille. Energia-assari on ympäristöministeriön ja Motivan yhteinen pilotti, ja sen tekemiseen on osallistunut myös HSY Ilmastoinfo.

Asunto-osakeyhtiöissä on paljon korjaustarvetta ja toisaalta mahdollisuuksia energiatehokkuuden lisäämiseen. Luotettavan ja puolueettoman tiedon löytämistä on tuettava, jotta taloyhtiöiden hallitukset voivat suunnata korjausresursseja parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo rakennusneuvos Jyrki Kauppinen ympäristöministeriön tiedotteessa.

Kauppinen muistuttaa, että suunnitelmallisuus kiinteistönpidossa hyödyttää taloyhtiöitä.

Energia-assari tarjoaa tietoa myös taloyhtiöiden energia-avustuksista sekä avustuksia myöntävän Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn tietolähteistä. ARAn uusi avustus on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja kysymyksiä, joista tekoäly voi jatkossa hoitaa oman osansa.

Energia-assari -tekoälybotin voi haastaa kysymyksillä osoitteessa: motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot.

Lue ympäristöministeriön tiedote.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energiatodistus

17.10.2023

Taloyhtiö, muista uusia energiatodistus

Taloyhtiön energiatodistus kertoo kiinteistön energiantarpeesta. Todistus täytyy esittää aina, kun taloyhtiöstä myydään tai vuokrataan asuntoa. Energiatodistus täytyy uusia kymmenen vuoden välein, ja monilla taloyhtiöillä uusimisen aika on nyt.

energiansäästö

20.9.2023

Kuukauden kasvo: Arjen energiateot on hyvä ottaa tavaksi

Motivan johtava asiantuntija Päivi Suur-Uski suosittelee taloyhtiöille energiatarkastusta. Sen avulla voi selvittää kiinteistön energiatehokkuuden. Myös yhtiön asukkaat pystyvät pienentämään taloyhtiön energiankulutusta arjen säästötoimilla.

energiatehokkuusdirektiivi

15.5.2023

EU:n vaatimuksiin energiatehokkuudesta odotetaan lievennyksiä

Euroopan parlamentin julkistama kanta rakennusten energiatehokkuusdirektiivin päivitykseen on nostattanut pelkoja kiinteistöjen arvonkehityksestä ja tulevista pakkoremonteista. Parlamentin näkemyksen odotetaan kuitenkin vielä lieventyvän.

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti