Budjettiriihi toi ARA-tuotannon rakennuttajille positiivisia uutisia

Valtion tukeman asuntotuotannon korkotukivaltuuden vuoden 2022 tasoksi ehdotetaan 1,95 miljardia euroa. Se on 150 miljoonaa euroa korkeampi summa kuin tämän vuoden myöntämisvaltuus.

Valtiovarainministeriö ehdotti 1,75 miljardin euron myöntämisvaltuutta. Ympäristöministeriön esitys oli 2,0 miljardin myöntämisvaltuus, joten siitä jäätiin vain 50 miljoonaa euroa.

Tiettävästi korotusta on perusteltu sillä, että kaikkiaan noin 51000 asumisoikeusasunnon kannassa on edessä kokonaisuutena ensimmäiset isot peruskorjaukset. Näiden pysyvien rajoitusten alla olevien asuntojen korjaukseen tarvitaan korkotukilainoitusta.

Omakustannusperiaatteella toimivia vuokrataloyhtiöitä edustava Kova ry on pitänyt esillä korkotukilainan myöntämisvaltuuden korotusta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön väestönsuojan ylläpito

27.5.2022

Väestönsuojaa voi ylläpitää omin voimin tai ostopalveluna

Taloyhtiön väetönsuojan perusylläpito onnistuu omin avuin tai kiinteistöhuollon tuella. Vaativampiin korjauksiin kannattaa kuitenkin ottaa avuksi suojausalan ammattilainen.

talousarviossa

9.3.2023

Taloyhtiön toiminnantarkastajalle apua tarjolla

Kevään yhtiökokouksissa valitaan taloyhtiöille toiminnantarkastajia. Osalle heistä voi valinnan hetkellä olla epäselvää, mitä kaikkea tehtävä sisältää.

ARA-asuntorakentaminen

1.3.2023

ARA-asuntorakentaminen kääntyi viime vuonna laskuun

Rakennuskustannusten kallistuminen ja korkotason nousu vähensivät valtion tukeman kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon aloituksia vuonna 2022. Aloitetuista kohteista puolet rakennetaan pääkaupunkiseudulle. Myös vapaarahoitteinen asuntorakentaminen väheni.

palovaroitin

26.11.2022

Pidä palovaroitin ajan tasalla

Vanha palovaroitin ei toimi yhtä hyvin kuin uusi. Siksi se tulisi uusia 5–10 vuoden välein. Myös taloyhtiö voi ottaa aktiivisen roolin palovaroittimien toiminnan ylläpitämisessä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti