Brexit vähentää Euroopan rakentamista

Euroconstruct alentaa uudessa ennusteessaan arvion Euroopan rakennusmarkkinoiden kasvusta vuonna 2016 kahteen prosenttiin. Tämä on jo kolmas peräkkäinen kerta, kun Euroconstruct alentaa arviotaan Euroopan rakennustoiminnan kehityksestä tänä vuonna. Asiasta kertoi eilen ruotsalainen verkkolehti Byggindustrin.

Euroconstruct pienensi myös arviotaan Euroopan rakennusmarkkinoiden kehityksestä 2017 ja 2018. Rakennusinvestointien odotetaan vähenevän eniten aiempiin ennusteisiin verrattuna Puolassa ja Tšekissä.  Eniten koko Euroopan ennustetta vetää kuitenkin alas Iso-Britannia, jossa Brexit vaikuttaa negatiivisesti rakentamisen kehitykseen.

Euroconstruct näkee lehden mukaan myös muita epävarmuustekijöitä Euroopan markkinoilla. USA:n presidentinvaalien tuloksen vaikutus on vielä epäselvä, ja Euroconstructin raportti muistuttaa myös muun muassa Italian tulevasta kansanäänestyksestä.

Euroconstruct on useiden, kaikkiaan 19 maassa toimivien talouden ja tekniikan tutkimuslaitosten yhteinen verkosto, jonka yksi päätehtävä on rakentamisen kehitysennusteiden laatiminen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

16.5.2022

Suorituskyvyttömyysvakuus – todellista turvaa vai sanahelinää?

Miten ratkesi vaasalaisen pientaloyhtiön vuosia kestänyt taisto vakuutusyhtiötä vastaan? Entä miten ratkaisu selkeytti RS-virhevastuujärjestelmää?

22.3.2022

Kustannusten nousu ja materiaalipula jarruttavat rakentamista

Kauppalehti kirjoittaa Venäjän sotatoimien osuvan myös rakennusalaan. Teräksen, alumiinin, lasin ja puutavaran saatavuus on heikentynyt ja hinnat nousseet. Myös energian kallistuminen, sirupula ja työvoimapula koettelevat rakennusalaa.

6.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Lisärakentaminen voi rahoittaa taloyhtiön peruskorjauksen – 4 vinkkiä

Lisärakentamisen avulla taloyhtiö voi rahoittaa kalliin peruskorjauksen jopa kokonaan tai osittain. Tekniset selvitykset ja perusteelliset laskelmat paljastavat hankkeen kannattavuuden, kertoo A-Insinöörien suunnittelujohtaja Tuomas Koski-Lammi. Onko taloyhtiöösi tulossa suuria peruskorjauksia kuten putki- tai hissiremontteja?

A-Insinöörit

rakennuskustannukset

16.9.2022

Kustannukset rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista

Rakennuskustannusten arvioidaan vaikeuttavan uusien vuokra-asuntojen rakentamista, selviää Raklin vuokra-asuntobarometrista. Ammattimaiset toimijat kuitenkin jatkavat sijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti