Ketä varten?

Opettajat ja oppilaat ovat palanneet työpaikoilleen.  Pitkä kuuma kesä on tehnyt tehtävänsä. Myyntiorganisaatiot ovat kokoustaneet ja yritysten johto toivoo joukkojensa olevan täydessä iskussa.  Vuoden tärkeimmät kuukaudet ovat meneillään, vai ovatko?

Budjettien saavuttaminen pakottaa lyhytjänteiseen aktiivisuuteen.  Toisaalta tulevan budjettikauden onnistuminen edellyttää tekemisiä, joiden tulokset eivät näy viimeisen kvarttaalin tuloksissa. Kumman priorisoin tärkeämmäksi, parsinko kasaan puuttuvaa vai luonko loimet tulevalle?

Ketä varten ponnistelen?  Kenen toiveisiin ja odotuksiin vastaan? Kuka kiittää?

Pysähdyin miettimään vastauksia näihin tärkeisiin kysymyksiin. Yrityksillä ja yhdistyksillä on samat haasteet, vaikka onnistumista mitataankin osin eri mittareilla.  Mukana on myös inhimillinen tekijä. Minä, minä, minä!  Olen pannut merkille Suurten Egojen vaikutuksen.  Visiot, missiot ja strategiat saavat kyytiä, kun toiminnan tarkoitus onkin muuttunut henkilökohtaisten intressien temmellyskentäksi.

Yrityksen johto vastaa omistajilleen, yhdistyksen johto jäsenilleen ja yksilö itsensä lisäksi asiakkailleen, yhteisölleen ja yhteiskunnalle.  Tasapainon ymmärtäminen ja rohkeus puuttua asioiden kulkuun on loppuviimeksi kaikkien etu.

Taloyhtiön hallitus on hyvä paikka harjoitella päätöksentekoa miljoonataseella, merkittävillä korjausinvestoinneilla ja osakkailta saatavalla palautteella.

Hyvää syyslukukautta!

Antti Niemi

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje