Kauhulla ajattelen!

Epätietoinen kysyy nyt ammattilaisilta – Kannattaako?

50-vuotiaan kerrostalon kunnosta on vuosikymmenten mittaan pidetty hyvää huolta.  Korjaustarpeisiin on tartuttu ennakoiden ja taloudellisesti viisaasti – tähän asti!

Katto kiiltää, julkisivu on kunnossa, käyttövesiputket uusittu ja isännöinti toimii.  Mutta nyt kauhulla ajattelen tulevaa, kannattaako?

  1. Parvekkeiden kuntoarvio osoittaa, että kosteus on vuosikymmenten aikana jättänyt jälkensä saumoihin.  Vaihtoehtoja on tarjolla miniremontista parvekkeiden uusimiseen ja budjetti heiluu 100 000 – 1 000 000 euron välissä.
  2. Hissihuolto on toiminut ja ongelmat ovat olleet vähäisiä, mutta arvio korjausten kustannuksista on noususuunnassa.  Säilyttääkö nykyiset vai vaihtaa uusiin, suurempiin ja hienompiin?
  3. Tontin salaojituksen uusiminen olisi hyvä työ ja samalla voisi paaluttaa sähköautoille latauspisteet, mutta kaupungissa ei ole vielä ainoatakaan sähköautoa ja tulvavaaraa ei tontilla ole, toivottavasti.

Mielestäni asia olisi helppo, jos talo kohoaisi korkeuksiin kasvukeskuksessa, jossa neliöhinnat nousevat tai ainakin säilyvät. Ammatillinen arvaukseni on, että säilyy samana tai hiukan laskee.

Osakeyhtiön hallituksen jäsen vastaa juridisesti yhtiöstä omalla omaisuudellaan.  Nyt strategia-asiantuntijat voisitte auttaa Anttia!

  1. Säästetäänkö yhtiö ”hautaan”
  2. Pistetäänkö milli rahaa ”peliin”

Antti Niemi

Antti Niemi on myynnin ja terveydenhuollon ammattilainen, joka on 30 vuoden ajan valmentanut useita kiinteistöalan kanssa yhteistyötä tekeviä yrityksiä ja yhteisöjä. Antti nauttii nyt ansaituista eläkepäivistään ja toimii edelleen freelancer-konsulttina ja vapaana kirjailijana ja taiteilijana. Kokemukset ja näkemykset löytyvät Linkedin:stä Antti Arto Antero- Ajattelee Asiakkaan Aivoilla

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje