Ikkunat uusiksi

Tämäkin kesä meni meidän taloyhtiön hallituksella lomaillessa. Mitään akuuttia ei sattunut ja taloyhtiön ikkunaurakka nytkähtää kunnolla käyntiin elokuun lopussa. Mikään läpihuutojuttu tämä projekti ei ole ollut ja ensi viikolla pitäisi olla malli-ikkunoiden asennus vuorossa. Tämän jälkeen tiedetään, voidaanko ikkunat laittaa tilaukseen.

Taloyhtiömme on asemakaavassa suojeltu, joten ikkunat tulee palauttaa puitejaoltaan vastaamaan rakennusajankohdan ilmettä. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt yksiruutuiset kippi-ikkunat uusitaan kuusiruutuisiksi ikkunoiksi. Uusimisessa joudumme toteuttamaan katujulkisivun ikkunat pelkästään puurakenteisina, sillä alumiinin käyttöä ei sallita. Sisäpihalla saa olla puu-alumiini-ikkunat. Koska Helsingin rakennusvalvontavirasto näin linjaa, niin näin tehdään.

Sisäänkäynnin ulko-ovi on myös tarkoitus teettää vastaamaan alkuperäistä, sillä nykyinen ovi on aikansa elänyt ja väärää aikakautta. Uuteen ovimalliin tarvitaan myös rakennusvalvontaviraston kanta. Säilytämme toki myös vanhaa. Muun muassa alkuperäiset kellarin ikkunat kunnostetaan.

Osakkaita puhutti jonkin verran yhtiökokouksessa se, mitä tapahtuu kännykän kuuluvuudelle, kun selektiivikalvolla varustetut ikkunat korvaavat vanhat ikkunat. Blokkaavatko paksut seinät ja ikkunat jatkossa kuuluvuuden? Se jää nähtäväksi.

Tärkeää on jatkossa kiinnittää huomiota korvausilmaan, sillä nyt osa korvausilmasta on mitä ilmeisemmin tullut ikkunanraoista. Korvausilmaventtiilit seinissä eli ns. räppänät tuleekin pitää nyt kunnossa eikä niitä saa täysin sulkea. Tämän kun saisi kaikille asukkaille perille…

Taloyhtiömme strategiassa haluamme olla alueemme yksi parhaiten hoidetuista taloyhtiöistä. Kohta alkaa tavoite täyttyä, kunhan saamme nämä (toistaiseksi) viimeiset isot remontit tehtyä. Sitten vuorossa on enää toivottavasti ylläpitoa muutaman vuoden ajan. Uusikaan ei ole ikuisesti uusi eikä mikään ole huoltovapaa (vaikka näinkin väitetään).

Toivotaan aurinkoista ja lämmintä syksyä kalseahkon kesän jälkeen. Taloyhtiömme kaupunkiviljely hieman kärsi kylmästä kesästä, mutta viime viikkojen lämpö on saanut kasvit kasvamaan. :)

Mervi Ala-Prinkkilä

Kirjoittaja on Suomen Kiinteistölehden verkkotuottaja ja toimittaja, joka toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana Etu-Töölössä Helsingissä. Harrastuksiin kuuluu muun muassa vapaa-ajan asunnon kunnostus, erilaiset luottamustehtävät ja marttailu.

Haluatko kommentoida blogia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje