Betonirakentamisen puutteita tutkitaan

Rakennusteollisuus RT:n ja ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osaston asiantuntijat ovat käyneet yhdessä läpi betonirakentamisessa esiin tulleita ongelmatapauksia. Tapaamisissa on selvitetty ongelmien laajuutta ja niihin johtaneita syitä. Uusissa betonirakenteissa on havaittu ongelmia ainakin Turussa ja Kemijärvellä.

Rakennusteollisuuden ja ympäristöministeriön välisissä neuvotteluissa on sovittu, että RT arvioi betoniteollisuuden ja urakoitsijoiden kanssa betonirakentamisen tuotantoketjut laadunvarmistustoimenpiteineen. Samalla tarkastellaan, onko tarpeen selkeyttää vastuunjakoa betonirakentamisen laadunvarmistuksessa.

Rakennusteollisuus RT:n jäsenyritykset ovat tehneet ja teettäneet omissa rakennushankkeissaan selvityksiä mahdollisten vastaavien puutteiden havaitsemiseksi. Tähän mennessä RT:n tietoon ei ole tullut lisää ongelmakohteita.

Selvitystyöt ovat käynnissä niissä kohteissa, joissa puutteita on todettu. Kohteiden osapuolet tiedottavat niistä tutkimusten valmistuttua. Kun tiedot ovat varmistuneet, voidaan ryhtyä tarvittaviin korjaaviin toimiin. Asiasta on esitetty julkisuudessa paljon erilaisia olettamuksia, mutta niiden pohjalta ei ole järkevää tehdä johtopäätöksiä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

turvallinen katto

8.2.2023

Onko taloyhtiön katto turvallinen?

Taloyhtiöiden katoilla tehdään monenlaisia töitä, muun muassa nuohousta ja lumenpudotusta. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on varmistaa katon työskentelyturvallisuus. Selvitimme, mitä katon turvallisuudesta pitää tietää.

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

24.5.2023

Kattoyritykselle yhteisösakkoja puutteista työturvallisuudessa

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kattoalan yritykselle 25 000 euron yhteisösakot työturvallisuuspuutteista. Yrityksellä on takanaan lukuisia aiempia yhteisösakkoja. Erityisesti puutteita oli putoamissuojauksessa ja asbestityön turvallisuudessa.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti