Avoimet puutarhat kutsuvat vierailulle

Suosittua, valtakunnallista Avoimet puutarhat – teemapäivää vietetään tänä vuonna neljännen kerran. Satojen puutarhakohteiden portit aukeavat kävijöille kesäkuun 28. päivä klo. 12–18 ympäri

Suomen.Teemapäivänä on harvinainen mahdollisuus vierailla muulloin suljettuina olevissa puutarhoissa ja tavata puutarhaharrastajia ja muita puutarhasta kiinnostuneita. Avoimia puutarhoja löytyy aina Ahvenanmaalta Lappiin asti.
Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu paljon uusia kohteita sekä kiinnostavia tuttuja, aiemmin mukana olleita puutarhoja.

Puutarhat ovat auki sunnuntaina 28.6. klo. 12–18. Kiinnostavien puutarhakohteiden tiedot kannattaa hakea verkkopalvelusta hyvissä ajoin ennen teemapäivää, jotta voi laatia reittisuunnitelman etukäteen.

Mukana on viehättäviä kotipuutarhoja ja kesämökkien pihoja, viimeisteltyjä palkintopihoja sekä julkisia puistoja ja myös kasvikokoelmia ja kauppapuutarhoja. Siirtolapuutarhat viljelypalstoineen ovat myös mukana tapahtumassa.

Verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi toimii Avoimet puutarhat -tapahtuman tukena. Voit tutustua ennakkoon tapahtumassa mukana oleviin vierailukohteisiin, joita on jo 460. Verkkopalvelu hakutoimintoineen on suomeksi ja ruotsiksi.
Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden, Svenska Trädgårdsförbundetin ja Suomen Omakotiliiton kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.6.2017

Ensi sunnuntaina mennään puutarhaan!

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään Avoimet puutarhat -tapahtumaa, jolloin puutarhan omistajat kutsuvat vieraita tutustumaan omiin puutarhoihinsa. Tämän vuoden teemoina ovat hyvän mielen puutarhat, kasvien kastelu ja lannoittaminen eri tavoilla. Yli viisisataa mielenkiintoista kohdetta avaa porttinsa toinen heinäkuuta klo 12 -18.

22.5.2017

Museovirasto esittää Suomenlinnan suojelemista

Suomenlinna on yksi maamme tunnetuimmista historiallisista kohteista. Sen suojelua ei kuitenkaan ole tähän mennessä ratkaistu lopullisesti, vaikka valtio ja Helsingin kaupunki ovatkin sitoutuneet alueen suojeluun ja kehittämiseen. Nyt Museovirasto on päättänyt esittää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle Suomenlinnan suojelemista rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla.

13.3.2017

Viherrytetään yhdessä talonyhtiön pihaa

Kiinnostus hyvään ympäristöön ja puutarhaharrastamiseen kasvaa edelleen kaupungeissa KANTAR TNS Oy:n tekemän Kotipuutarha-tutkimuksen perusteella. Moni on kiinnostunut kohentamaan lähiympäristöään viihtyisämmäksi ja myös viljelemään hyötykasveja kotipihallaan. Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori kannustaa perustamaan kaupunkiviljelmiä.

1.7.2015

Vuokralainen ja taloyhtiön yhteiset tilat

Taloyhtiöissä lienee yhtä monta asumistapaa kuin on asukkaitakin. Osa ei voisi vähät välittää silloin tällöin järjestettävistä pihajuhlista, kun taas osalla mittari täyttyy jo siitä, että rappukäytävään kulkeutuu lasten mukana hiekkaa. Seuraavassa hieman ohjenuoria siihen, mikä yhteisissä tiloissa on sallittua ja milloin taas vuokranantaja voi ryhtyä toimenpiteisiin vuokrasuhteen päättämiseksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti