Avoimet puutarhat kutsuvat vierailemaan

avoimet puutarhat

Puutarhaliiton järjestämä avoimet puutarhat -tapahtuma kutsuu harrastajia tutustumaan erilaisiin puutarhoihin sunnuntaina 9. heinäkuuta klo 12–17. Tänä vuonna tapahtuman teema on puutarhan sävelet, minkä avulla innostetaan kävijöitä tarkkailemaan puutarhojen äänimaailmaa. Kymmenissä puutarhoissa järjestetään päivän kunniaksi pieniä konsertteja ja musiikkituokioita.

Puutarhaliitto kannustaa toteuttamaan rohkeasti omia unelmia puutarhassa. Avoimet puutarhat -tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden inspiroitua muiden harrastajien tekemisistä. Puutarha voi olla monipuolinen hyötypuutarha tai näyttävä koristepiha tai vaikkapa näiden eloisa yhdistelmä. Harrastaminen saa olla joka tapauksessa luovaa, ja jokainen voi rakentaa puutarhastaan omannäköisen ja mieluisan.

Avoimet puutarhat ovat täynnä isoja ja pieniä ideoita, joita voi hyödyntää soveltaen omaan pihaansa. Kohteet houkuttelevat oppimaan uutta puutarhoista ja tutustumaan muihin puutarhaharrastajiin. Moni pitää kuitenkin päivän parhaana antina sitä, että on mahdollisuus nauttia erilaisten puutarhojen rentouttavasta värikkyydestä ja vihreydestä. Joihinkin kohteisiin pääsee vain kerran vuodessa.

Mukana yli 800 puutarhaa

Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 800 kohdetta eri puolilla Suomea. Yli neljännes osallistujista on uusia osallistujia. Joukossa on eloisia siirtolapuutarhakohteita ja jo aiemmin mukana olleita kiinnostavia yksityisiä sekä julkisia puutarhakohteita.

Tapahtuman aikana valitaan vuoden avoin puutarha, jota pääsee ehdottamaan perusteluineen tapahtumapäivänä ja sen jälkeen. Tänä vuonna etsitään kohdetta, joka tarjoaa nautintoja eri aisteille: tuoksuja, ääniä, makuja, muotoja, värejä ja käsin tai jaloin kosketeltavaa tuntemusta tai joitain näistä.

Viime vuonna avoimiin puutarhoihin tutustui noin 95 000 kävijää eri puolilla maata. Lisätietoa tapahtumasta on saatavilla www.avoimetpuutarhat.fi-sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

korttelipiha

10.11.2022

Uusi opas auttaa taloyhtiöitä luomaan korttelipihoja

Helsingin kaupungin opas auttaa kerrostalokortteleiden yhteispihojen perustamisessa. Korttelipiha tuo asukkaille viihtyvyyttä ja kohentaa terveyttä, ja taloyhtiölle se tuo säästöä. Opas kertoo konkreettisia keinoja korttelipihan perustamiseen.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti