purkaminen

Uusimmat artikkelit

purkava uusrakentaminen

5.12.2022

Purkava uusrakentaminen ja sen käytännön toteuttaminen

Purkavalla uusrakentamisella tarkoitetaan asunto-osakeyhtiön vanhan rakennuksen tai rakennusten purkamista uuden tai uusien rakennusten tieltä. Purkava uusrakentaminen voidaan toteuttaa eri tavoin, mutta yleensä asunto-osakeyhtiön nykyinen kiinteistö ja rakennus luovutetaan uudelle omistajalle.

Tilaajille

12.8.2019

Laajasalon vanhan ostoskeskuksen purkaminen alkoi

Helsingin Laajasalon keskustaan osoitteeseen Yliskyläntie 3 rakentuu viiden uudiskohteen muodostama kotikortteli. Ensimmäinen uusista taloista valmistuu arviolta vuodenvaihteessa 2020–2021 ja koko kortteli loppuvuodesta 2021. Uudiskohteen tieltä tontilta puretaan Laajasalon vanha ostoskeskus. Purkaminen kestää arviolta neljä kuukautta. Ensimmäisen uuden kohteen rakentaminen alkaa heti purkamisen jälkeen syksyllä 2019.

8.5.2019

Asuntokaupoilla voi törmätä asuntoon lähivuosina purettavassa talossa

Asuntokaupoilla voi törmätä myynnissä olevaan asuntoon talossa, joka on tarkoitus purkaa lähivuosina. Kun taloyhtiössä harkitaan vanhan purkamista ja uuden rakentamista tilalle, taloyhtiön myynnissä olevien asuntojen käyvän hinnan määritys on vaikeaa, kertoo Tekniikka & Talous. Kiinteistöliiton päälakimiehen Jenni Huplin mukaan purettavan asunnon ostajan on tehtävä samaa normaalia harkintaa asuntokaupasta kuin muutenkin asuntokaupoilla.

8.2.2019

Purkavaa uusrakentamista helpotetaan maaliskuun alusta lähtien

Asunto-osakeyhtiöiden päätöksentekoa rakennusten purkamisesta ja uusrakentamisesta helpotetaan. Uudistukseen liittyvät lainmuutokset tulevat voimaan 1. maaliskuuta 2019, mikä on tarkoitus vahvistaa tasavallan presidentin esittelyssä 8.2.

16.8.2018

Ei tullutkaan unelma-asuntoa – rivitalo purettiin ja jäljelle jäi 70 000 euron velka

Taloyhtiöiden hallinnoimien rakennusten purkaminen peruskorjaamisen sijaan saattaa yleistyä lakiuudistuksen myötä. Vireillä olevan asunto-osakeyhtiölain uudistuksella halutaan edistää uudisrakentamista kasvukeskuksissa, kirjoittaa Yle nettisivuillaan. Minna Koivuniemi osti mielestään unelmakodin kesällä 2010 1960-luvulla rakennetusta rivitalosta Jyväskylän Palokasta.

17.8.2017

Ministeri Häkkänen: Purkaminen voi olla parasta uudistamista

Päättäjien päätöksillä on merkitystä, eivätkä vähäisimpiä ole ratkaisut asumiseen kohdistuvista veroista, sanoi oikeusministeri Antti Häkkänen Suomen Kiinteistöliiton hallituspäivillä tänään Helsingin hotelli Clarionissa. Kokoomuksen ministeriryhmässä rakennetun ympäristön osastosta vastaava ministeri muistutti Suomen Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton tilaaman selvityksestä, jonka mukaan asumismenot haukkaavat tulevina vuosina tuloista pahimmillaan jopa lähes 40 prosenttia. – Asumisen kustannusten nousulla on useita haitallisia vaikutuksia.

10.4.2017

Osakkaat myivät talonsa Seinäjoella

Niin sanotun Larvatalon osakkeet siirtyivät Lemminkäisen omistukseen ja talo tullaan purkamaan, kertoo Ilkka. Tilalle nousee kaksi kahdeksankerroksista liike- ja asuinrakennusta. Talo olisi tarvinnut isoja remontteja ja kun naapurissa oleva Sofian talo lähti hakemaan kaavamuutosta, oli osakkaiden helppo tehdä päätös myynnistä.

13.3.2017

Purkutyöt alkavat Hämeenlinnan Asemanrannassa

Hämeenlinnan keskustan tuntumassa puretaan Possentien varrella olevat rakennukset uuden asuinalueen tieltä, kertoo Yle. Purkutyöt alkavat tänään. Alueelta puretaan Possentien varrella olevat rakennukset sekä alueen muut varastorakennukset.

17.1.2017

Uusi talo voi tulla halvemmaksi kuin remontti

Tampereella Otavallanhovin taloyhtiö haluaa purkaa talonsa homevaurioiden vuoksi, kirjoittaa Aamulehti. Vuonna 1925 rakennettu talo sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Otavalankatu 8. Rakennuksen on suunnitellut Bertel Strömmer ja se on tärkeä osa Tampereen keskustan kaupunkikuvaa.

28.11.2016

Kannelmäen ostoskeskuksen paikalle asuntoja

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa Kannelmäen ostoskeskuksen alueen muuttamisen asuntopainotteiseksi kaupunkikortteliksi. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa. Alueen purkutyöt aloitetaan tammikuussa 2017 ja ne etenevät vaiheittain.