myrsky

Uusimmat artikkelit

28.6.2023

Varaudu vahinkoihin kesämökilläkin

Kesämökilläkin voi sattua vahinkoja, minkä vuoksi niihin on syytä varautua ottamalla mökkivakuutus. Vahinkoja voi ennaltaehkäistä noudattamalla vakuutusten ehdoissa mainittuja suojeluohjeita. Jos niitä ei ole noudattanut vahingon syntyessä, korvaus voi olla pienempi.

8.4.2019

Rakenteiden suunnittelun reunaehdot uusiksi

Ilmastonmuutos haastaa rakentamisen tietotaidon. Viranomaisten ratkaisu on korjaus- ja uudisrakentamissuositusten työstäminen vastaamaan paremmin olosuhteiden muutoksiin. Asialla on nyt kaksi työryhmää, mutta koko rakennuslain on määrä uudistua vuoden 2022 alusta.

21.9.2018

Myrsky voi tehdä tuhoja – katso vinkit kodin suojaamisen ja ohjeet myrskyvahingon jälkeen

Syysmyrskyjen voimakkuus vaihtelee aina napakammasta tuulesta mittavia sähkö- ja vesivahinkoja aiheuttaviin myräköihin. Näillä vinkeillä voi kuitenkin suojata kotia myrskyltä ja toimia oikein, jos myrsky ehtii rikkomaan paikkoja. Näin ennaltaehkäiset myrskyvahinkoja: Pidä huoli siitä, että sadevesikourut vetävät, eivätkä ole tukkeessa.

29.12.2016

Joulumyrsky antoi Ruotsille neljänneksen energiasta

Joulunpyhien aikaan riehunut Urd-myrsky tuotti Ruotsille ennätyksellisen määrän tuulisähköä, kertoo brittilehti Independentin verkkolehti. Ruotsin eteläosien yli pyyhkäissyt myrsky tuotti noin 5,7 miljoonaa kilowattituntia tuulienergiaa. Paljolti sen ansiosta tuulienergiaa tuotettiin tänä vuonna yli puoli miljoonaa kilowattituntia enemmän kuin 2015.