Automatiikka auttaa asumista

Pienet asumista ja kodin huoltoa helpottavat keksinnöt mielletään joskus ikääntyneiden ja toisaalta teknologiafriikkien jutuiksi. Ne auttavat kuitenkin meitä kaikkia tekemään arjesta mukavampaa ja turvallisempaa. Tästä kertoo artikkeli ”Kodin pienet automaattiset apulaiset”. 

Pian posti kantaa kotiin Suomen Kiinteistölehden joulukuun numeron. Siinä kerrotaan monessa artikkelissa taloautomaatiosta ja uudesta talotekniikasta. Opastetaan myös, kuinka taloyhtiölle saa tehokkaan laajakaistan edullisesti.

Toinen aihe, josta kerrotaan monen artikkelin ja kirjoittajan voimin, on lukituksen uudistuminen ja siirtyminen kauko-ohjattavaksi. Lehdessä avataan myös asiaan liittyviä lainkohtia.

Oma vai vuokratontti – kenties tonttirahaston omistama? Julkisuudessa välillä kuumaksikin muuttuvaa asiaa analysoi Pekka Virolaisen haastattelema FIM Kiinteistö Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokinen.

Kuka tyhjentää asunnon ja kuinka, jos asukas ei siihen kykene? Tästä kertoo Jukka Sirenin artikkeli, myös tilanteista, joissa taloyhtiö joutuu tilaamaan tyhjentäjät asunnolle tai taloyhtiön yhteistilalle.

Ainakin polkupyörille on joskus raivattava tilaa. Kiinteistöliitto ja Mobinet Oy selvittivät polkupyörien ja autojen paikkatarvetta taloyhtiöissä kyselytutkimuksessa, jonka tuloksista kerromme. Juha Europaeuksen artikkeli taas valottaa taloyhtiön yhteiskäyttöautojen hankkimista, varausjärjestelmiä ja pysäköintiä.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Joulukuun lehden digiversio on kaikille avoin ja sen voit lukea jo nyt.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloudellinen hyvinvointi

29.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Säästäminen ja lainojen yhdistely – tie taloudelliseen hyvinvointiin

Taloudellisen hyvinvoinnin rakentaminen vaatii viisaita päätöksiä. Tässä artikkelissa tutustutaan kahteen tärkeään seikkaan, jotka voivat muodostaa vankan perustan vauraammalle taloudelle: säästämiseen ja lainojen yhdistelyyn.

Halvinlaina.fi

vesivuoto

13.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Havaitse kiinteistön vesivuoto ajoissa

Piilevä vesivuoto voi huomaamatta tehdä pitkään tuhojaan. Smartvattenin päävesimittauspalvelu valvoo vedenkulutusta ja auttaa estämään mittavat korjauskustannukset.

Smartvatten

puhdas vesi

31.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys

Suomessa veden saatavuus saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta maailmalla miljoonat ihmiset kärsivät veden puutteesta päivittäin. Vedenkäytön mittaaminen ja optimointi auttaa säästämään rahaa ja suojelemaan sinistä planeettaamme.

Smartvatten

talotekniikan säädöt

30.10.2023

Talotekniikan säädöt kuntoon talven varalle

Sään viiletessä on aika laittaa kiinteistön talotekniikan järjestelmät ja automatiikan säädöt kuntoon. Lämmityksen toiminta kannattaa tarkistaa ensimmäisenä. Lämmityksen, sähkön ja veden kulutustietoja seuraamalla voidaan havaita pienetkin ongelmat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti